Kuchyně pozdního středověku přehled

Monika Feyfrlíková Černá

Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchyně pozdního středověku. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Jane2016
20.05.2025

Jsem nadšenec do období středověku. Každá návštěva hradu či zámku, kde se konají komentované prohlídky, je pro mě malým svátkem. Miluju atmosféru starých časů, příběhy ukryté v kamenných zdech a detaily ze života tehdejších lidí. A právě touto jedinečnou atmosférou dýchá i tato kniha.

Tato publikace je doslova pokladem pro každého, koho fascinuje historie, zejména pak středověk z té každodenní, lidské stránky. Nejde o suché výčty dat nebo válečných událostí, naopak. Kniha vás vtáhne do života našich předků skrze kuchyni, nádobí, suroviny a tehdejší recepty. Dozvíte se, co se vařilo v panských sídlech i v obyčejných chalupách, jakými způsoby se uchovávaly potraviny, jak vypadal denní režim v kuchyni a co se považovalo za pochoutku.

Líbí se mi, že je kniha napsaná přístupným jazykem, není určena jen historikům nebo odborníkům, ale každému, kdo se rád dozví něco zajímavého o minulosti. Čtení je plynulé, místy zábavné a opravdu nabité zajímavostmi, které vás možná překvapí.

Pokud Vás baví historie, tak by Vás tato kniha rozhodně neměla minout.

všech 8 komentářů

Související novinky - Kuchyně pozdního středověku (0)

Kniha Kuchyně pozdního středověku v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně14x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: