Krvavá spása přehled

Lisa Regan

Josie Quinnová série

Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na bundě, kterou má oběť na sobě. Josie nedokáže skrýt šok – její mrtvý bývalý manžel Ray vlastnil přesně takovou bundu. Když se Josie vydá po stopách zpět do doby, kdy sama chodila na střední školu, identifikuje dívku jako Beverly Urbanovou, problémovou studentku, o které se říkalo, že má s Rayem aférku. Ovšem jeden rok během prázdnin se ona i její matka odstěhovaly. Nebo si to alespoň všichni v Dentonu mysleli… Pátrání ve vzpomínkách na vlastní minulost s Rayem je jedinou výhodou, kterou má Josie nad zvráceným vrahem, který chce dál skrývat své tajemství. I za cenu dalších životů...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha 2024 , Cosmopolis
Originální název: Save Her Soul, 2020

Co říkají o knize uživatelé?

Nový díl s Josie Quinnovou přináší napínavý příběh zasazený do prostředí povodní. Hlavní hrdinka se musí vyrovnat s odhalením těla bývalé spolužačky, což ji nutí vzpomínat na minulost. Příběh se prolíná s osobními dilematy a tajemstvími, která Josie odhaluje. Autorka opět dokázala vytvořit strhující atmosféru a čtenáři se těší na další pokračování. Více v komentářích.

Komu by se kniha Krvavá spása mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé zápletky
  • Milovníci silných ženských postav
  • Ti, kdo ocení propojení minulosti a současnosti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavá spása. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mapet85
15.01.2026

Deviaty diel nás opäť zavádza do Dentonu, ktorý sužujú silné záplavy, a práve povodeň spúšťa nový, osobne spätý prípad pre Josie. Objavia sa ľudské ostatky mladého dievčaťa, s ktorým Josie chodila na strednú školu.

Vyšetrovanie sa mieša s politikou, osudmi postihnutých záplavami a návratmi do minulosti. Dej sa odohráva krátko po ôsmom diele, čo na Josie výrazne vplýva. Kniha je napínavá a emócie Josie sú opäť výrazné – sledujeme jej vnútorné boje, traumy a rodinné vzťahy.

Sériu odporúčam čítať od začiatku kvôli vývinu postáv. Záver drží čitateľa v napätí a aj keď niektoré situácie pôsobia menej realisticky, Krvavá spása je systematická, rýchlo čitateľná a udržiava napätie až do konca.

Viac v recenzii.

Za knihu ďakujem: GRADA Slovakia.

všech 141 komentářů

Související novinky - Krvavá spása (10)

TOP 100 knih roku 2025 podle čtenářů Databáze knih

27.12.2025

Šéf na zabití, Už jsme se potkali a další knižní novinky (29. týden)

13.07.2025

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

11.11.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Krvavá spása v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně330x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi