Šesť karmínových žeriavov přehled
Krv hviezd série
1. díl >
Shiori, jediná princezná Kiaty, má tajomstvo. V jej žilách koluje zakázaná mágia. Za normálnych okolností ju dobre skrýva, ale ráno v deň zásnubného obradu nad ňou stratí kontrolu. Spočiatku jej to pripadá ako zásah šťasteny, keďže zabráni svadbe, ktorú nikdy nechcela, ale zároveň upúta pozornosť Raikamy, jej nevlastnej matky. Raikama oplýva svojou vlastnou temnou mágiou a mladú princeznú vyženie. Jej bratov premení na žeriavy a varuje Shiori, aby o tom nikomu nehovorila, pretože pri každom slove, ktoré jej unikne z úst, jeden z jej bratov zomrie. Bezradná a osamelá Shiori bez hlasu pátra po bratoch a na svojej ceste odhalí sprisahanie s cieľom zmocniť sa trónu - sprisahanie zvrátenejšie a zákernejšie, rafinovanejšie a zložitejšie ako Raikamina zrada. Jedine Shiori môže dať kráľovstvo do poriadku, ale aby to dokázala, musí dôverovať chlapcovi, za ktorého sa tak veľmi nechcela vydať. A musí prijať mágiu, ktorú ju celý život učili zadržiavať - bez ohľadu na to, čo ju to bude stáť.... celý text
Originální název: Six Crimson Cranes, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šesť karmínových žeriavov. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 28 komentářůSouvisející novinky - Šesť karmínových žeriavov (0)
Kniha Šesť karmínových žeriavov v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 91x |
| ve Čtenářské výzvě | 10x |
| v Doporučených | 10x |
| v Mé knihovně | 91x |
| v Chystám se číst | 126x |
| v Chci si koupit | 63x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
draci magie, kouzla mytologie tajemství konspirace princezny kletby, prokletí fantasy dobro a zlo boj o mocElizabeth Lim také napsal(a)
| 2023 | Šest rudých jeřábů |
| 2025 | Dračí slib |
| 2021 | Spin the Dawn |
| 2021 | Unravel the Dusk |
| 2024 | Her Radiant Curse |

85 %
67 %

Nedočteno (konec ve 38 %, víc už nedám). Nalákalo mě 90% hodnocení, ale bohužel to nechápu. Je to hezky napsané, ale absolutně neoriginální a já se tak hrozně nudila, jako už dlouho ne. Působilo to na mě jako pohádka vysílaná na ČT v neděli po obědě. S pohádkově laděným fantasy přitom obecně nemám problém, ale tohle bylo prostě pohádkové asi až moc. Vůbec nic mi to nedalo a nevím proč by to měl někdo číst - snad leda opravdový fanoušek pohádky Šest labutí/Sedmero krkavců