Temná krása přehled

Mary E. Pearson

Kroniky pozůstalých série

Lia sice přežila zajetí ve Vendě, ale teď se musí vypořádat s ještě větším problémem. Hrozí totiž, že dojde ke zničení jejího království. A pouze ona to může zastavit. Lia se tak musí stát tou, kterou nikdy nechtěla být – První dcerou Morrighanu –, vypořádat se se zrádci, překonat nepředstavitelné překážky a konečně přijmout to, kým je. Protože osud všech království závisí jen a jen na ní.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , CooBoo
Originální název: The Beauty of Darkness, 2016

Co říkají o knize uživatelé?

Série Kroniky pozůstalých si získala srdce mnoha čtenářů. Zakončení příběhu bylo považováno za nádherné a emotivní. Mnozí vyzdvihují silné postavy a jejich vývoj, který byl v průběhu trilogie patrný. Čtenáři oceňují napínavý děj a schopnost autorky vtáhnout je do fantastického světa. I přes drobné výhrady k některým částem, většina čtenářů doporučuje celou sérii jako nezapomenutelný zážitek. Příběh o přátelství, lásce a oběti zanechal silný dojem a mnozí se k němu chtějí vrátit. Více v komentářích.

Komu by se kniha Temná krása mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří hledají emotivní příběhy
  • Milovníci silných ženských postav
  • Ti, kdo ocení propracované charaktery
  • Čtenáři toužící po napínavých zápletkách

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná krása. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mekli
09.01.2026

(SPOILER) Opět čtivé napínavé autorka prostě umí psát. Ale vzhledem k tomu že je to 3 a poslední díl mi tady pár věcí vadilo. Lia je prezentována jako vyvolená ok ale co si budeme bez Rafa by nic nebylo jako doslova nic. Vysvobodil, jí nesčetněkrát zachránil život všechno pro ní, riskoval, přišel jí na pomoc tolikrát a opět vše dal v sázku. Takže mě trošku mrzelo její jednání a že to byl on, kdo vždy přišel, protože ona vždy dala přednost tzv povinnostem. Zamilovala, si zemi kde jí odtáhli, věznily, vyhrožovali hm ok. Kaden že skončil, s Pauline fajn autorka chtěla šťastný konec i pro něj a chápu v knihách dostal tolik prostoru, že byl dost oblíben. Konec knihy nooo konečná bitva jakože cože? Lia má proslov a tím to končí vlastně ne Komizar si hodí šipku ze skály????? To jsem si říkala jako fakt? 512 stránek a tohle je to BUM? A konec jakože romantické linky, která tam prostě nebyla, mě spíš naštvala. Takové můžete snít a každý si udělat konec po svém hm jasně cesta na cca 2 měsíce ale oni to nějak udělají. Jak už tady padlo v hodně komentářích jako by to už autorka chtěla mít za sebou. Konec mě opravdu velmi zklamal. Proto o 1,5 méně.

všech 265 komentářů

Související novinky - Temná krása (1)

10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)

15.05.2018

Lehké věci jsou pro chlapi jako já. Ty těžké zůstávají na králích. - Sven Haverstrom

„Je to žal. Je to strach. Je to touha. Chvíle, kdy poznání narosou křídla.“

Kniha Temná krása v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 867x
v Mé knihovně658x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi