Cesta do Jeruzaléma přehled
Křižácká trilogie série
1. díl >
Román švédského autora Jana Guilloua je prvním dílem velkolepé historické trilogie z doby křižáckých tažení, který okamžitě dosáhl neobyčejného úspěchu ve Švédsku i v zahraničí. V roce 2007 byla trilogie zfilmována pod názvem Arn. Roku 1150 se ve dvorci Arnäs na břehu západogötlandského jezera Vänern narodí Arn Magnusson. Je synem Sigrid a Magnuse, kteří oba pocházejí ze starobylých rodin mocných pánů a jsou spřízněni s norskými i švédskými královskými rody. Arnovi je teprve několik let, když se stane svědkem popravy otroka. Modlí se k Bohu, aby ho v budoucnosti takového pohledu ušetřil. Bůh mu však neodpoví. Je již rozhodnuto, že žádný muž narozený v zemi Sveů a Götů neuvidí tolik krutých výjevů jako právě Arn.... celý text
Originální název: Vägen till Jerusalem, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta do Jeruzaléma. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 28 komentářůSouvisející novinky - Cesta do Jeruzaléma (0)
Kniha Cesta do Jeruzaléma v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 139x |
| ve Čtenářské výzvě | 9x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 107x |
| v Chystám se číst | 90x |
| v Chci si koupit | 24x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmováno středověk křižáci 12. století otroctví švédská literatura řeholní, klášterní život cisterciácké kláštery severské zeměJan Guillou také napsal(a)
| 2014 | Stavitelé mostů |
| 2010 | Cesta do Jeruzaléma |
| 2010 | Templář |
| 2014 | Norský dandy |
| 2015 | Klapky na očích |

74 %
93 %

Dobrý historický román, pomalejší rozjezd je vykompenzován podrobným vykreslením tehdejší skandinávské společnosti, středověké křesťanské zbožnosti včetně víry v zázraky a moc boží.