Království slepých přehled
Louise Penny

Případy vrchního inspektora Gamache série
Přestože je Armand Gamache stále suspendovaný, rozhodně nezahálí. Snaží se vystopovat zásilku nebezpečných drog, než se dostanou mezi lidi a začnou je zabíjet. Vše se ještě víc zkomplikuje, když obdrží podivné pozvání na starý opuštěný statek a zjistí, že ho úplně cizí žena jmenovala likvidátorem své závěti – spolu s Myrnou Landersovou, majitelkou knihkupectví ve Three Pines, a jakýmsi mladíkem z Montrealu. Nikdo z nich zesnulou neznal. Navíc stará paní odkazuje dědicům bohatství, které nikdy neměla. Nebo měla? Zatímco se Gamache s ostatními pokouší onu záhadu rozlousknout, ukazuje se, že nic není, jak se zdá, a situace v sobě skrývá netušené nebezpečí – zvlášť když se na scéně objeví mrtvola.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno:Originální název:
Kingdom of the Blind, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království slepých. Přihlašte se a napište ho.

Autorčiny knihy čtu sem tam a na přeskáčku a nijak mi to nevadí. Mám ráda poklidný život ve vesničce a k postavám se vracím jako ke starým známým. Vždy si příběh s neotřelou zápletkou užiju.

Myslím, že sérii více prospívalo, když se děj odehrával převážně lokálně a "necpal se" do celosvětových problémů... Takto už se mi zdají některé věci přitažené za vlasy a těžko uvěřitelné. Čtu už spíš proto, že mě zajímá, co bude s jednotlivými postavami, než že by mě extra uchvacovala detektivně-politická linie příběhu.
Šarmantní inspektor Gamache a jeho případy
02.05.2022
Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)
01.05.2022
Kniha Království slepých v seznamech
v Mé knihovně | 218x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2014 | ![]() |
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2017 | ![]() |
Další hezký díl. Tentokrát s Gamachem pátráme po zbytku drog a do hry se vrací jedna naše dobrá stará známá z akademie. Zbytek týmu řeší vraždu investičního bankéře a rozkrývá vztahy v jedné rodině, která do Kanady prchla před holokaustem. A jak už to bývá, kvůli majetku a titulu se rozhádala. I když smířeí bylo na cestě, tady nám zůstává otevřený konec. Tak uvidíme. Třeba v nějakém dalším dílu. Za mě se díl povedl, ale nehledejte v něm nějaké divoké, emoce deroucí zvraty. Spíš je to citlivé líčení životů našich známých a drogy a vražda je až na pozadí.