Král přehled

Jo Nesbø

Pokrevní pouta série

< 2. díl

Carl a Roy Opgardovi dosáhli všeho, čeho ve vesnici, jako je Os, dosáhnout mohli. Carl řídí luxusní wellness hotel, zatímco majitel benzínky Roy tu hodlá vybudovat zábavní park s horskou dráhou. Plánovaná přeložka silnice je však může připravit o vše – a tak si zase jednou musí ušpinit ruce. Na krk jim navíc dýchá místní policejní náčelník, který má na dosah důkaz o tom, že bratři stojí za sérií podezřelých úmrtí, jejichž počet navíc stoupá. Jakmile se totiž horská dráha rozjede, už z ní nelze vystoupit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2025 , Kniha Zlín
Originální název: Kongen av Os, 2024

Co říkají o knize uživatelé?

Jo Nesbo opět dokazuje svůj talent v pokračování Království. Čtenáři oceňují napínavý a temný příběh plný zvratů. Postavy jsou komplexní a morální dilemata je činí fascinujícími. Někteří čtenáři však vyjadřují zklamání nad nedostatkem nových prvků a předvídatelným dějem. Celkově je kniha hodnocena jako skvělá, ale názory se liší. Více v komentářích.

Komu by se kniha Král mohla líbit?

• Fanoušci severských thrillerů
  • Čtenáři, kteří mají rádi temné příběhy
  • Milovníci psychologických románů
  • Ti, kdo ocení složité postavy
  • Čtenáři hledající napětí a zvraty

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Hakate
03.03.2026

Pokračování Království, které jsem četla před lety. Po přečtení pár Kapitol jsem se musela vrátit zpět ke Království a celý děj si připomenout. A tak doporučuji číst oba díly po sobě. Temný příběh plný intrik, minulosti a bratrské lásky, vlivu, boje a odstraňování překážek. Vše zasazené do pochmurného prostředí. Autor nám opět ukázal své kvality a další knihou potvrdil, že si právem drží přední příčky v TOP autorech.

všech 120 komentářů

Související novinky - Král (16)

TOP 100 knih roku 2025 podle čtenářů Databáze knih

27.12.2025

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)

01.09.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (32. týden)

21.08.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Asi každý z nás chce být hrdinom svého vlastného filmu.

Králové si nestaví kostely pro to, aby ukázali, jak mocný je bůh, ale jak mocní jsou oni sami.

Kniha Král v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně256x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi