Kornélie
přehled
V dedinke na juhu Slovenska sa tlačil celý svet. Spomienky na predkov, čarodejnice a čudákov prichádzali aj z okolitých dedín, lebo vedeli, že v Jablonej Panici si ich niekto zapamätá. Lenže na to, aby niekto napísal knihu o láske a smrti, generáciách silných žien, o Maďaroch na Slovensku, o rodine, v ktorej predčasne zomierajú muži, musí spolovice dozrieť a spolovice ostať dieťa. Beate Balogovej to chvíľu trvalo. Jej kniha vám možno pomôže objaviť príbeh, ktorý rastie vo vašej rodine. Lebo bez príbehu sa rodina rozpráši vo vetre ako popol z cigariet jej mamy, Kornélie.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Kornélie" se dotýká osudů čtyř generací žen, které nosí stejné jméno. Příběhy jsou protkány nostalgií a vzpomínkami na minulost. Autorka zachycuje jejich životy v malebné vesnici Jablonia Panica, kde se mísí radosti a strasti. Čtenáři oceňují poetický jazyk a atmosféru, která je přenáší do doby svých babiček. Někteří však postrádají souvislý děj a cítí se zmateni množstvím postav. Kniha je doporučována těm, kteří mají rádi příběhy a vzpomínky na minulost, ale nemusí oslovit každého. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kornélie mohla líbit?
- Čtenáři hledající nostalgické příběhy
- Milovníci poetického jazyka
- Fanoušci rodinných ság
- Osoby zajímající se o ženské osudy
- Čtenáři, kteří si rádi připomínají minulost
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kornélie. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 41 komentářůSouvisející novinky - Kornélie (2)
Sama mezi muži, Taková jsem teď a další knižní novinky (37. týden)
07.09.2025
Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)
16.10.2022
Kniha Kornélie v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 99x |
| ve Čtenářské výzvě | 15x |
| v Doporučených | 5x |
| v Mé knihovně | 63x |
| v Chystám se číst | 193x |
| v Chci si koupit | 33x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

80 %
77 %
Kornélie
Krásná kniha o lidech, o kořenech, o lásce, o duši, o rodině, napsaná krásným jazykem, květnatá, se spoustou myšlenek a podnětech k přemýšlení.