Letní slunovrat přehled

Letní slunovrat
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/555638/bmid_letni-slunovrat.jpg 5 294 294

Kamila a Filip najdou nový domov v zapadlé jihočeské vesnici, kde chtějí žít blíž k přírodě. Idyla mladého páru však trvá jen chvíli. V okolí řádí žhář a po oslavě letního slunovratu dojde k vraždě. Souvisí tragická smrt s neštěstím, ke kterému v místech opředených legendami o tajemných rituálech došlo před mnoha lety? Skrývají se ve staré chalupě po Kamiliných příbuzných odpovědi na otázky, které se místní lidé bojí vyslovit nahlas? Když jindřichohradecká vyšetřovatelka Tereza Fabiánová začne rozkrývat zamotaný případ, vyplouvají na povrch staré křivdy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letní slunovrat. Přihlašte se a napište ho.

Renatecka
dnes 4.5 z 5

Pohodová detektivka z českého venkova, velmi čtivá. Připomněla mi Policii Modravu :-). Ráda si od autorky přečtu i zbytek knih.

hanzmb
včera 5 z 5

Na tuhle knihu jsem se strašně těšil. A nijak mi nevadilo to, že tam nebude Bergman. Po zkušenosti s nádherným Prokletým krajem by mi nevadilo ani to, že tam nebude žádný detektiv. Autorka (jak jsem ostatně očekával) znovu potvrdila svoje mistrovství. Jakmile to je z Čech a z nějaké venkovské uzavřené komunity je to automaticky bomba. To už naznačil začátek příběhu, takže mi bylo jasné, že se už neodtrhnu. Zase spíš civilní kriminalista, který násilně nezasahuje do příběhu, jen ho opatrně přivádí k nečekaném závěru. To nejlepší, co jsem letos četl.
Dle rozhovoru s autorkou bude příště zase Bergman a bude i jeho návrat do Beskyd. Údajně dojde i k setkání obou kriminalistů.
Bohužel teď budu mít minimálně rok absťák.

boeink
předevčírem 5 z 5

Tleskám a dávám šest hvězdiček. Skvělá detektivka, okořeněná popisy tajemné přírody, rituály spojené s oslavou letního slunovratu a starými pohanskými zvyky, se mi moc dobře četla, vcucla mě a nepustila, dokud jsem nedočetla. Postavy jsou opravdové, mají perfektně vykreslené charaktery.
Četla jsem první autorčinu knihu Kroky vraha a teď její poslední. Řekla bych, že se M.K. hodně posunula, přestože i Kroky vraha se mi líbily. Budu si muset sérii s Josefem Bergmanem doplnit. Zároveň se těším na další knihu s novou vyšetřovatelkou Terezou Fabiánovou a jejím parťákem Davidem Čejkou.

Žebříček nejprodávanějších knih (16. týden)

24.04.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (15. týden)

18.04.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (14. týden)

15.04.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Pověrčivost se nedá odnaučit, na to má příliš hluboké kořeny zarostlé do skrytých škvír v duši, kam logika nikdy nepronikne.

Splněný sen přijde o část kouzla už jenom tím, že se přesunul ze sféry představ do reality.

Bojovat je vždycky lepší než rezignovat. (Letní slunovrat)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Letní slunovrat v seznamech

v Mé knihovně174x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)