Prokletí: Jaro komisaře Ricciardiho přehled
Komisař Ricciardi série
Na počátku jara roku 1931 byla nalezena v jednom bytě v chudé čtvrti Sanità mrtvola Karmely Caliseové. Evidentně šlo o vraždu, navíc brutální. Oběť byla po smrti surově zkopaná. Zpočátku se zdálo, že to byla obyčejná stará paní na odpočinku, kterou měli lidé v okolí rádi. Po prvním šetření ale vyjde najevo, že provozovala hned dvě specifická zaměstnání. Byla kartářkou a lichvářkou. Sebevražda jednoho z podezřelých nabízí rychlé rozluštění. Ale Ricciardi o něm není přesvědčen, a proto pokračuje ve vyšetřování. Díky široké klientele oběti je do případu zapleteno mnoho lidí z různých společenských vrstev. Od chudého pizzaře Tonýna po bohatou, znuděnou Emu, provdanou za váženého advokáta, o mnoho let staršího než je ona. V příběhu vystupují i postavy spjaté s případem Caliseové mnohem méně či vůbec. Odvážná Filoména, která je nucena obětovat svou vlastní krásu, aby si uchovala čest. Této výjimečně krásné ženě, jež žije velice pohnutý život v chudobě, se snaží pomoci praporčík Maione, okouzlen její krásou i charakterem. Nahlédneme i do osobního života praporčíka Maiona a jeho manželky Lucie. A do osamělého života komisaře Ricciardiho a jeho tajné „lásky v okně“ Enriky.... celý text
Originální název: La condanna del sangue: La primavera del commissario Ricciardi, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí: Jaro komisaře Ricciardiho. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 12 komentářůSouvisející novinky - Prokletí: Jaro komisaře Ricciardiho (0)
Kniha Prokletí: Jaro komisaře Ricciardiho v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 58x |
| ve Čtenářské výzvě | 10x |
| v Doporučených | 5x |
| v Mé knihovně | 67x |
| v Chystám se číst | 20x |
| v Chci si koupit | 5x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vraždy detektivní a krimi romány věštění italská literatura 30. léta 20. století Itálie duchové a přízraky historické detektivky NeapolMaurizio de Giovanni také napsal(a)
| 2016 | Bolest: Zima komisaře Ricciardiho |
| 2017 | Prokletí: Jaro komisaře Ricciardiho |
| 2018 | Místo pro každého: Léto komisaře Ricciardiho |
| 2019 | Den zesnulých: Podzim komisaře Ricciardiho |

55 %
78 %
80 %

Kniha komisára Ricciardiho už dlhšie strašila v mojej knižnici a až teraz som sa k tomu príbehu dostal. Knihu som dostal v bonusovom predplatnom časopisu Pevnosť. Nebyť Pevnosti, táto kniha by sa ku mne určite nedostala.
Príbeh sa odohráva v medzivojnovom období, kde komisár Ricciardi musí riešiť záhadnú vraždu kartárky v Neapole. Má milého pomocníka, praporčíka Maioneho, ktorý mu vo všetkom pomáha a ktorý sa sám dostáva do nepeknej situácie. Nakoniec sa musí rozhodnúť medzi neskutočne krásnou dámou v problémoch a svojou rodinou, ktorá prechádza veľkým zármutkom.
Príbeh je temný, plný bolesti, vrážd, neopetovanej lásky a chudoby. Ricciardi má aj špeciálnu schopnosť, vidieť duchov, čo mu dosť pomáha stať sa najlepším komisárom v Neapole. Kniha je výborne napísaná, číta sa skoro sama. Kto má rád príbehy Sherlocka Holmesa, určite si obľúbi aj túto taliansku dvojku.