Místo pro každého: Léto komisaře Ricciardiho přehled
Komisař Ricciardi série
Léto komisaře Ricciardiho. Během horkého léta roku 1931 otřese neapolskou smetánkou vražda vévodkyně Adriany Mussové z Camparina. Mladá Adriana, provdaná za mnohem staršího vévodu z Camparina, udržovala veřejně vztah s vlivným novinářem Mariem Capecem. Motiv k vraždě má hned několik lidí. Mezi nimi její manžel, velmi nemocný a otřesený neustálou nevěrou své druhé manželky – krásné Adriany. Jeho syn Ettore, jenž má pádné důvody nenávidět macechu. I její veřejný milenec, novinář Capece, který ji mohl zabít v záchvatu žárlivosti. Vyšetřování navíc komplikuje rostoucí vliv italských fašistů. Po boku komisaře Ricciardiho stojí i tentokrát věrný praporčík Maione. Plachý vztah s Enrikou prodělá další změny, přičemž se znovu objeví na scéně krásná Lívie, kterou přitahuje jak Neapol, tak Ricciardi. Série o komisaři Ricciardim Tajná schopnost – či prokletí – komisaře Ricciardiho spočívá v tom, že vnímá poslední slova a pocity obětí násilných smrtí. Díky tomu žije obklopen vidinami zubožených těl a cítí bolest jejich duší, které se dožadují spravedlnosti. Při vyšetřování pracuje bez přestávky a neřídí se předepsanými postupy. Ricciardiho schopnosti – vyřešit i ty nejzapletenější zločiny – přikládají jeho spolupracovníci až ďábelskou moc a neradi s ním spolupracují. Až na jediného – bodrého praporčíka Maiona, který ho oddaně všude doprovází.... celý text
Originální název: Il posto di ognuno: L'estate del commissario Ricciardi, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Místo pro každého: Léto komisaře Ricciardiho. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 14 komentářůSouvisející novinky - Místo pro každého: Léto komisaře Ricciardiho (0)
Kniha Místo pro každého: Léto komisaře Ricciardiho v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 47x |
| ve Čtenářské výzvě | 5x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 67x |
| v Chystám se číst | 19x |
| v Chci si koupit | 7x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vraždy detektivní a krimi romány fašismus italská literatura 30. léta 20. století Itálie duchové a přízraky historické detektivky Neapol nadpřirozené schopnostiMaurizio de Giovanni také napsal(a)
| 2016 | Bolest: Zima komisaře Ricciardiho |
| 2017 | Prokletí: Jaro komisaře Ricciardiho |
| 2018 | Místo pro každého: Léto komisaře Ricciardiho |
| 2019 | Den zesnulých: Podzim komisaře Ricciardiho |

55 %
78 %
80 %

Tyhle detektivky mě tak baví.... Nevím, jsou tak jiné... Autor má skvělý styl, je to spíš melancholické pojednání o životě s kriminálními prvky, takové pomalé vyprávění o jedné vraždě a velmi nevšedním vyšetřovateli. Ten nereálný prvek, který způsobuje, že náš hlavní hrdina je takový, jaký je, mě neuvěřitelně táhne. Také styl autora mi sedí, dokáže vystihnout psychologii postav, přitom není rozvláčný a příběh podává velmi zajímavě, s trefnými postřehy, miluju jeho vsuvky v podobě shrnutí toho, co jednotlivé postavy zrovna dělají, v několika odstavcích v závěru kapitoly. Moc hezké čtení, které dýchá atmosférou předválečné Itálie, kde je již cítit i politické postoje. Všechny díly na sebe navazují a některé postavy se v dalších dílech znovu objevují, takže se musí číst popořadě. Moc doporučuji.