Kognitivně behaviorální terapie - Základy a něco navíc přehled

Judith S. Beck

Kniha je vynikajícím průvodcem pro terapeuty a studenty, kteří se chtějí seznámit se základními rysy kognitivně behaviorální terapie (KBT). Judith S. Becková poskytuje čtenáři pevné základy teorie, principů a praktického provádění KBT. Přístupným jazykem krok za krokem ukazuje, jak lze úspěšně uplatňovat terapeutické metody založené na důkazech, které mohou vést k trvalé změně v emocích a v chování. Autorka v knize demonstruje klíčové dovednosti, jak pacienta zapojit do léčby, vytvořit srozumitelnou konceptualizaci jeho případu, naplánovat terapii a dodržovat strukturu sezení. Vysvětluje klíčové terapeutické techniky včetně toho, jak určovat a hodnotit automatické myšlenky a jak na ně reagovat; jak dosáhnout změny zprostředkujících a jádrových přesvědčení; a jak provádět behaviorální a prožitkové terapeutické intervence. Kniha obsahuje také kapitoly věnované řešení nejčastějších problémů v terapii a prevenci relapsu. Publikaci lze rovněž využívat v rámci KBT výcviku pro psychology, psychiatry, sociální pracovnice a další pomáhající profese.... celý text

Psychologie a pedagogika Učebnice a slovníky
Vydáno: 2018 , Triton
Originální název: Cognitive Behavior Therapy: Basics and Beyond (second edition), 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kognitivně behaviorální terapie - Základy a něco navíc. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Aurora_7
08.10.2024

Knihu je třeba číst s vědomím, že je určena primárně psychologům a terapeutům, kteří se chtějí dovzdělat v základech KBT terapie (zaměřené především na depresivní a úzkostné pacienty). Byť knihou prostupuje čtivý příklad z praxe (klientky Sally), který dokresluje teoretickou část, pořád se jedná o náročnější četbu. Také je třeba brát v potaz, že se knihou dere důraz na strukturu a terapeut je více direktivní. Autorka považuje prostor pro klienta za rovněž důležitý, ale dostáváme se k němu strukturovanou cestou. Pro mě osobně byla kniha opravdu užitečná, ale určitě to není pro každého.

všech 3 komentářů

Související novinky - Kognitivně behaviorální terapie - Základy a něco navíc (0)

Kniha Kognitivně behaviorální terapie - Základy a něco navíc v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně5x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi