Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice přehled

James Bowen

Kocour Bob série

Pokračování úspěšného titulu Kocour Bob. Autor doplňuje další příhody a zážitky a vypráví, jak mu nečekaná popularita proměnila život – a to nejen pozitivně. V závěru líčí, jak probíhalo vydání jeho první knihy, která měla v Anglii nesmírný úspěch – dlouhé fronty na autogramiádách, zájem médií. Pro autora to znamenalo i finanční soběstačnost a zároveň usmíření a obnovení kontaktů s rodiči. Pěkná a upřímná kniha o přátelství mezi mužem a kocourem, podaná bez přehnaného sentimentu.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: 2015 , Ikar (CZ)
Originální název: The World According to Bob: The Further Adventures of One Man and His Street-wise Cat, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Martiiiik
30.01.2026

Četla jsem před časem první díl a stále si na ten pocit vzpomínám, byla to tíseň a úzkost, v kontrastu s láskou a nadějí. James a Bob se našli ve správnou chvíli a zachránili se navzájem. Některé příběhy mi byly povědomé, ale to vůbec nevadilo. Někdy se člověk i pousmál, např. při představě, jak James jezdí na kole s Bobem za krkem :-)
Celkově je kniha velmi silná po emoční stránce, autor dokáže výborně vystihnout pocity a nálady.. Úplně jsem cítila Jamesovy úzkosti, když mu bylo umožněno vydat první knihu, musel se moc bát cesty do neznámého prostředí a že kniha nebude pozitivně přijata. Ale stala se světovým hitem, byla přeložena do mnoha jazyků a to je za mě naprosto jasné doporučení :-)

všech 74 komentářů

Související novinky - Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice (0)

Kniha Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně168x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi