Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice přehled
Kocour Bob série
Pokračování úspěšného titulu Kocour Bob. Autor doplňuje další příhody a zážitky a vypráví, jak mu nečekaná popularita proměnila život – a to nejen pozitivně. V závěru líčí, jak probíhalo vydání jeho první knihy, která měla v Anglii nesmírný úspěch – dlouhé fronty na autogramiádách, zájem médií. Pro autora to znamenalo i finanční soběstačnost a zároveň usmíření a obnovení kontaktů s rodiči. Pěkná a upřímná kniha o přátelství mezi mužem a kocourem, podaná bez přehnaného sentimentu.... celý text
Originální název: The World According to Bob: The Further Adventures of One Man and His Street-wise Cat, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 74 komentářůSouvisející novinky - Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice (0)
Kniha Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 334x |
| ve Čtenářské výzvě | 53x |
| v Doporučených | 36x |
| v Mé knihovně | 168x |
| v Chystám se číst | 106x |
| v Chci si koupit | 41x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
kočky přátelství, kamarádství chudoba, bída člověk a zvíře podle skutečných událostí příběhy o zvířatechJames Bowen také napsal(a)
| 2013 | Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději |
| 2015 | Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice |
| 2019 | Kocour Bob a jeho životní moudrost |
| 2015 | Škůdce / Kocour Bob / Sestry / Nejdelší jízda |

85 %
69 %

Četla jsem před časem první díl a stále si na ten pocit vzpomínám, byla to tíseň a úzkost, v kontrastu s láskou a nadějí. James a Bob se našli ve správnou chvíli a zachránili se navzájem. Některé příběhy mi byly povědomé, ale to vůbec nevadilo. Někdy se člověk i pousmál, např. při představě, jak James jezdí na kole s Bobem za krkem :-)
Celkově je kniha velmi silná po emoční stránce, autor dokáže výborně vystihnout pocity a nálady.. Úplně jsem cítila Jamesovy úzkosti, když mu bylo umožněno vydat první knihu, musel se moc bát cesty do neznámého prostředí a že kniha nebude pozitivně přijata. Ale stala se světovým hitem, byla přeložena do mnoha jazyků a to je za mě naprosto jasné doporučení :-)