Dračí krev přehled

Jenny Nowak (p)

Revidované znovuvydání první knihy z drakulovské serie. Pojďme a vydejme se na cestu zpět časem, do Transylvánie na počátku 15. století, kde rod vládnoucího knížete právě očekává narození vytouženého dědice. Vlad Dracula, vladař, jehož krutost a krvežíznivost vešla do dějin, tedy vstupuje do děje poněkud netradičním způsobem: jako milovaný novorozený syn v náruči své mladé matky. A právě proto, že jej provázíme dětstvím až k dospělosti, náhle zjistíme, že ustálený obraz zavrženíhodné stvůry se nám rozpadá před očima a místo něho vidíme muže, který se přes všechno, čím se stal, za cenu osobního utrpení snaží bojovat se svými démony a zůstat alespoň zčásti lidskou bytostí. Napínavý a hluboce lidský příběh o lásce silnější než smrt a právě tak veliké nenávisti, o vině a odpuštění je barvitou mozaikou rytířského středověku. Dotisk r. 2011 (500 ks).... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dračí krev. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Sitting-Bull
23.10.2025

Trocha historie, trocha rumunských záhad a legend, trocha romantiky, trocha bojů… Prostě takový příjemný relax.
Některé dějové linky se mi líbily více, některé méně, ale celkově hodnotím jako zajímavou a příjemnou oddechovku.

všech 33 komentářů

Související novinky - Dračí krev (1)

Ti, co byli prokleti, Mělký hrob a další knižní novinky (46. týden)

10.11.2024

Kniha Dračí krev v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně112x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi