Klub smutných duší: Pro všechny, kdo si přijdou ztraceni přehled
Klub smutných duší série
1. díl
„Vím naprosto přesně, jak to myslíš.“ Šest obyčejných slov, která někdy potřebuje slyšet každý z nás. Tohle je příběh jednoho z těch dnů – dnů tak špatných, že sotva vstanete z postele, kdy máte problém vyjít z domu, a když se vám to podaří, litujete, že jste to udělali. Ale i ty nejhorší dny vás mohou překvapit. Když na party jedna osamělá smutná duše zahlédne na druhé straně místnosti jinou smutnou duši, rozhodnou se odejít společně. To, co se stane potom, všechno změní. Protože té noci založí Klub smutných duší – tajný spolek pro úzkostné a osamělé, klub pro ty, kteří si myslí, že nikam nepatří.... celý text
Originální název: The Sad Ghost Club, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub smutných duší: Pro všechny, kdo si přijdou ztraceni. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 11 komentářůSouvisející novinky - Klub smutných duší: Pro všechny, kdo si přijdou ztraceni (1)
Osamělý vlk, Děti padlých bohů a další knižní novinky (44. týden)
26.10.2025
Kniha Klub smutných duší: Pro všechny, kdo si přijdou ztraceni v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 46x |
| ve Čtenářské výzvě | 4x |
| v Doporučených | 1x |
| v Mé knihovně | 11x |
| v Chystám se číst | 48x |
| v Chci si koupit | 26x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Lize Meddings napsal(a)
| 2025 | Klub smutných duší: Pro všechny, kdo si přijdou ztraceni |

84 %
70 %
Klub smutných duší: Pro všechny, kdo si přijdou ztraceni
Klub smutných duší je grafický román, který se dotýká témat jako jsou pocity samoty, úzkosti a hledání místa ve světě. Obsahuje jednoduché ilustrace a krátké dialogy, ale právě to ho činí zajímavým.
Přiznám se, že bych tento román nejspíše přešla bez většího povšimnutí. Nicméně se ke mně dostal v podobě dárečku z 1. Setkání knihomolů CosmopolisYA, tak jsem si řekla, proč ho vlastně nezkusit?
Zaujalo mě, že hlavní postavy se v příběhu objevují jako „duchové“. Oba dva se setkají na večírku, kde se cítí neviditelní a ztracení mezi ostatními. A právě to je začátek jejich přátelství. Společně si totiž začínají uvědomovat, že v tom, co cítí, nejsou sami. A z toho nakonec vzniká Klub smutných duší, jako místo pro všechny, kteří se cítí podobně.
Ruku na srdce – kdo z nás se někdy necítil ztracený? Samozřejmě někdo má tyto pocity hlubší, někdo je zase tolik nepociťuje, ale určitě je zažil každý z nás. Já tedy určitě. A právě tento román velice pěkně tyto pocity popisuje. Zároveň ale nesklouzává jen k tomu negativnímu – naopak nabídne čtenářům naději, že takových lidí je více, a právě i jedno spojení s někým dalším, může znamenat zlepšení.
Ilustrace v příběhu jsou jednoduché, ale líbivé. Textu je tu opravdu pomálu, takže rozhodně nečekejte, že u čtení strávíte několik hodin. Věřím, že pro čtenáře, kteří tyto pocity zažívají běžně, bude mít tento román opravdu velkou hodnotu. Pro mě to bylo spíš zajímavé čtení i stran toho, že grafické romány běžně nezařazuji, ale jinak myslím, že už úplně nejsem cílová skupina.
3,5*