Klid je síla, řek' tatínek přehled

Zdenka Fantlová

Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přežila a svůj osud velice sugestivně sepsala v této knize.

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh Zdenky Fantlové je silným svědectvím o přežití holokaustu. Její vyprávění je plné emocí a odhodlání. Čtenáři oceňují její odvahu a sílu, kterou prokázala v těžkých chvílích. Mnozí vyjadřují obdiv k její schopnosti sdílet tak bolestné vzpomínky a varovat před opakováním historie. Kniha je považována za povinné čtení pro všechny, kteří chtějí porozumět hrůzám minulosti a síle lidského ducha. Více v komentářích.

Komu by se kniha Klid je síla, řek' tatínek mohla líbit?

• Čtenáři, kteří se zajímají o historická svědectví
  • Milovníci silných a emotivních příběhů
  • Studující historie a holocaustu
  • Osoby hledající inspiraci v lidské vůli
  • Ti, kdo chtějí porozumět důsledkům války

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klid je síla, řek' tatínek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

fi.re
24.08.2024

"K čemu to vlastně mělo všecko sloužit? V čí dobro? Svět půjde dál - a bude lepší? Lidská nátura bude pořád stejná. Nikdo se z dějin nic nenaučí."
...s tímto výrokem paní Zdenky naprosto souhlasím. I přesto všechno,co války zničily,vzaly a napáchaly,se válčí neustále dál a kvůli obdobným nesmyslům. Vždycky se mi vybaví výrok Einsteina jako jeho reakce na jaderné zbraně : "Nevím,čím se bude bojovat ve třetí světové válce,ale ve čtvrté to budou klacky a kameny."

Příběh Zdenky je bolestivý,plný síly,přátelství,odvahy,ale také poznání,že Terezín byl vůči jiným koncentračním táborům skutečně "pionýrák".

Říkám si, jaká silná osobnost musel každý jeden,kdo to přežil,být. Jde nakonec o holý život a pud sebezáchovy je vůbec nejsilnější,ale byli tisíce těch,kteří to neunesli a šli na smrt dobrovolně. Vzdali to,neviděli jiné východisko.

A ano,klid skutečně je síla,jak řek' tatínek,když ho naposledy Zdena viděla mezi dveřmi...

všech 70 komentářů

Související novinky - Klid je síla, řek' tatínek (0)

Kniha Klid je síla, řek' tatínek v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně114x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi