O knize Kirke
V paláci boha slunce Helia, nejmocnějšího z Titánů, se narodí dcera. Malou Kirku všichni považují za nedochůdče - nevládne na první pohled zřejmou mocí jako její otec ani zlomyslnou krásou jako její matka. Teprve když se pokusí zahnat samotu mezi smrtelníky, zjistí, že přece jen dostala do vínku jisté nadání - čarodějnou moc, jež jí dovoluje měnit sokyně v příšery a postavit se samotným bohům. Román Kirke se svými plnokrevnými postavami, podmanivým jazykem a stránkami plnými napětí nabízí mistrovsky zpracovaný příběh o rivalitě mezi příbuznými, palácových intrikách, lásce a ztrátě a přináší svědectví o nezdolné ženské síle ve světě ovládaném muži.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Kirke od Madeline Miller zaujala čtenáře svým jedinečným pojetím řecké mytologie. Mnozí obdivují autorčin jazyk a schopnost vyprávět příběh s hloubkou a emocemi. Čtenáři oceňují, jak se příběh zaměřuje na ženskou perspektivu a ukazuje složitosti postavy Kirké. I když někteří považují tempo vyprávění za pomalé, většina se shoduje na tom, že kniha nabízí bohatý a podmanivý zážitek, který zanechává silný dojem.
Mnoho uživatelů vyzdvihuje audioknihu, která přidává další rozměr k příběhu. Hlas vypravěčky Petra Špalková se skvěle hodí k atmosféře a posiluje emocionální náboj. Kniha je považována za skvostné dílo, které osloví milovníky mytologie i ty, kteří hledají hluboké a silné příběhy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kirke mohla líbit?
- Fanoušci řecké mytologie
- Čtenáři hledající silné ženské postavy
- Milovníci audioknih s emotivním vyprávěním
- Ti, kteří ocení poetický jazyk a styl psaní
- Čtenáři, kteří mají rádi pomalejší tempo vyprávění
Kniha Kirke v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 20x |
| v Přečtených | 710x |
| ve Čtenářské výzvě | 137x |
| v Doporučených | 57x |
| v Mé knihovně | 290x |
| v Chystám se číst | 404x |
| v Chci si koupit | 134x |
| v dalších seznamech | 21x |
„Má myšlenka byla takováto: za svůj život jsem poznala jen temnotu a hlubiny, avšak já sama jsem nebyla jejich součástí. Byla jsem tvor, který v nich žije.“
„Zmiji si můžete ochočit, aby vám žrala z ruky, ale nikdy ji neodnaučíte kousat.“
všech 6 citátů najdete u autoraOcenění knihy (3)
2020 -
Zlatá stuha
(Překladová část: Beletrie pro mládež)
2019 -
YALSA Book Awards
(Alex Award)
2018 -
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
Související novinka - Kirke
Knižní novinky (42. týden)
14.10.2019
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
mýty a legendy řecká mytologie Odysseus čarodějky pohled jiné postavy na původní příběhMadeline Miller také napsal(a)
| 2014 | Achilleova píseň |
| 2019 | Kirke |