Když se trhá nebe přehled

Lenka Chalupová

Píše se rok 1937 a mnozí v Československu tuší, že válka je na spadnutí. Židovský továrník Hugo Rosenbaum, který v Přerově vlastní fabriku na výrobu nábytku, ale nevěří, že by Německo vážně rozpoutalo krvavý konflikt. Daří se mu v podnikání, má milovanou ženu Juditu a v srdci jediné přání: dědice pro svou firmu. Pořídit si ho hodlá za každou cenu. Jenže vytoužené babele – jak židovské ženy říkají svým dětem – zvrátí nejen Hugův osud nečekaným směrem.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha se zaměřuje na osudy židovské rodiny Rosenbaumových v předválečném Přerově. Čtenáři oceňují autorčin styl, který dokáže vtáhnout do děje a přenést atmosféru doby. Příběh je plný emocí a napětí, které vyplývá z touhy po dítěti a komplikovaných vztahů. Mnozí čtenáři byli dojati koncem a epilogem, který dodává příběhu hloubku a význam. Více v komentářích.

Komu by se kniha Když se trhá nebe mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají zájem o historické romány
  • Milovníci silných a emotivních příběhů
  • Fanoušci autorčina stylu psaní
  • Ti, kteří hledají příběhy o mezilidských vztazích
  • Čtenáři, kteří ocení tematiku židovské kultury

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když se trhá nebe. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Ulina
předevčírem

Přečteno jedním dechem. Opravdové, ze života a myslím, že je to jedna z nejlepších knih paní spisovatelky. Dočetla jsem a dlouho to ve mně doznívalo. Půjčeno z knihovny, ale po přečtení zakoupeno. Chtěla jsem knihu mít doma a moci se k ní vracet.

všech 94 komentářů

Související novinky - Když se trhá nebe (5)

Žebříček nejprodávanějších knih (36. týden)

11.09.2025

10 nejčtenějších knih (září)

15.09.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (34. týden)

30.08.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Když se trhá nebe v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně166x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi