Když přišli psi přehled

Scarlett Wilková

Mistrovský román z poválečných Beskyd. Některá tajemství by měla zůstat navždy skryta – je lepší nevědět, že hrdinové, kterým jsme vystavěli pomníky, ve skutečnosti mnoha lidem ublížili. Živa, Ludmila, Slávek, Ondráš i Karel mají co tajit. Ale kdo je může soudit, když prožili mládí v době, kdy se obyvatelé Beskyd báli partyzánů stejně jako německých vojáků? A lze rozpoznat dobro od zla, když máte nevratně zjizvenou duši? Hory na Valašsku dodnes skrývají příběhy velkých lásek a nenaplněných snů. Nadešel čas je vyprávět… Scarlett Wilková ve svém historickém románu z prostředí poválečných Beskyd přináší svědectví o tom, že válečná bolest nekončí s posledním výstřelem.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Tato kniha od Scarlett Wilkové je silným a emotivním příběhem zasazeným do poválečných Beskyd. Autorka mistrně vykresluje osudy několika postav, které se potýkají s těžkými časy a tajemstvími. Každý z hrdinů, jako Živa, Slávek, Ludmila a Karel, nese své břímě a vnitřní konflikty. Příběh je protkán hlubokými otázkami o morálce a lidských rozhodnutích, což čtenáře nutí k zamyšlení. Kniha je napsaná poutavým stylem, který čtenáře vtáhne do atmosféry doby a zanechá v něm silný dojem. Je to dílo, které si zaslouží pozornost a doporučení pro všechny milovníky kvalitní literatury. Více v komentářích.

Komu by se kniha Když přišli psi mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají emotivní příběhy
  • Milovníci historických románů
  • Ti, kdo ocení komplexní postavy
  • Fanoušci literatury s hlubokými tématy
  • Čtenáři zajímající se o poválečné období

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když přišli psi. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Petr874
dnes

Knihu jsem si vybral na základě čtenářské výzvy a jsem za to rád.
Příběh měl svoje kouzlo a zaujal mě. Četlo se to rychle. Dílo se soustředí na vztahy, válku, spory, komunisty, na to dobré a i na to zlé, co se mezi lidmi děje a mnoho více. Místy je to krvák, místy klasický román.
Párkrát jsem se ztrácel v postavách, jelikož jich tam je mnoho a vlastně co kapitola, to většinou někdo jiný. Ale i přes to to do sebe zapadalo.
Určitě doporučuji, je to takové zpestření.

všech 345 komentářů

Související novinky - Když přišli psi (13)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)

01.09.2025

10 nejčtenějších knih (leden)

15.01.2025

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Už byla nová doba. Doba, ve které potvrzení s razítkem bylo důležitější než paměť.

Touha po pomstě nikdy nepřináší nic dobrého.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Když přišli psi v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 976x
v Mé knihovně350x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi