Kde tě nenajde přehled
Darcy Coates
Nechoď sám, nebo tě Sešívač najde. Abby Wardová bydlí ve městě, kde se ztrácejí lidé. Zmizí, a když je znovu najdou, jejich těla jsou rozřezaná a nepřirozenými způsoby znovu sešitá dohromady. Je to však práce lidského zabijáka… nebo něčeho děsivějšího? Nezůstávej po setmění venku, nebo si tě Sešívač vezme. Spolu s mladší sestrou a skupinkou přátel žije podle přísných pravidel, která je mají udržet v bezpečí – proto všechny zaskočí, když je Hope jednou v noci unesena. Abby ji zoufale chce přivést zpět a o všem poví policii, která však tvrdí, že má svázané ruce. Nezavírej oči, nebo tě Sešívač přešije. Abby a její přátelé se ocitnou uprostřed zoufalé hry na kočku a myš. Počítá se každá hodina. Musejí Hope dostat zpátky. Rychle. Dřív, než ji netvor rozčtvrtí a než vše, na čem jim záleží, pohltí temnota vyčkávající v tunelech pod městem.... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2025 , FobosOriginální název:
Where He Can't Find You, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde tě nenajde. Přihlašte se a napište ho.

Poslech audioknihy:
Musím přiznat, že audioknihy umí Kanopa nahrávat naprosto bravurně. Co se týče příběhu, vlastně přesně toto jsem od Darcy čekala. Píše krásně, poutavě, zápletky jsou super, jen se musí počítat, že spadá spíše do pohádkovějších hororů. Což mně rozhodně nevadí a příběh jsem si užila. Už se těším na další její knihy, ale i tak pro mě top vždy bude Černá zima

Další úžasná kniha mé oblíbené autorky. Příběh s neuvěřitelnou zápletkou ,plný akce a napětí, ale také o velkém přátelství partičky mladých lidí, kteří by jeden pro druhého udělali téměř cokoli.
Žebříček nejprodávanějších knih (18. týden)
08.05.2025
Šest sežehlých růží, Nova a další knižní novinky (17. týden)
20.04.2025
Kniha Kde tě nenajde v seznamech
v Mé knihovně | 56x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
Tohle je asi nejlepší knížka od Darcy, co jsem četl. Její kvality jsou spíš v těchhle stand-alone románech (Kořist atd.) než ve stokrát vylouhovaném čaji v podobě série o strašidelných domech. Tady sice variuje známý hororový koncept partičky dětských hrdinů, kteří se musí postavit zlu, ale celkem to funguje.
Celkem. Ono to pořád je oproti jiným, jako nedávno u nás vydanému Období mlh nebo klasikám typu Temné léto, Soumrak před úsvitem či To, druhá liga. Postavy jsou občas do počtu, zajímavé jsou tam víceméně dvě – jeden kluk z party a chlapík, kterého všichni ve městě považují za sériového vraha. Bavilo mě ale, jak tady Darcy vykládá karty postupně, v několika momentech zdařile mlží a cíleně některá překvapení i jejich rozuzlení natahuje. Ale v dobrém.
Klasicky, podobně jako v Pod hladinou, by neškodilo zkrátit stopáž – kolem půlky se děj motá trochu zbytečně v kruhu. Jinak to byla vlastně příjemná, jazykově nenáročná oddychovka. Asi jako takový ten seriál u kterého příjemně vypnete a pak mu dáte tři hvězdičky na ČSFD.