Kde kvete tráva přehled

Han Kang

V noci na 27. května 1980 proběhl v jihokorejském Kwangdžu nejhorší masakr civilistů nařízený vlastní vládou, jaký moderní dějiny země pamatují. Pod záminkou potírání komunistické diverze schválili čelní představitelé státu vojenský zásah k potlačení lidových nepokojů, které byly ve skutečnosti projevem nesouhlasu s panujícím autoritářským režimem. Román sleduje osudy několika mladých hrdinů, které se oné osudné noci protnou. Ti, kteří přežili, musí čelit pronásledování ze strany státních orgánů i vlastním vzpomínkám na prožité trauma.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , Odeon
Originální název: 소년이 온다 (Sonjoni onda), 2014

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Kde kvete tráva je náročným čtením, které se zabývá temnou kapitolou jihokorejské historie. Čtenáři často popisují, jak je příběh zasáhl a vyvolal silné emoce. Mnozí z nich se shodují, že kniha není pro každého, ale rozhodně stojí za přečtení. Autorka zachycuje krutost a bezpráví, které postihly nevinné lidi, a to způsobem, který zanechává čtenáře v hlubokém zamyšlení. Je to dílo, které otevírá oči a nutí přemýšlet o lidské povaze a historii, která by neměla být zapomenuta. Více v komentářích.

Komu by se kniha Kde kvete tráva mohla líbit?

• Čtenáři, kteří se zajímají o historické události
  • Milovníci silných a emotivních příběhů
  • Ti, kdo hledají literaturu s hlubokým poselstvím
  • Čtenáři ochotní čelit těžkým tématům
  • Fanoušci autorky Han Kang

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde kvete tráva. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

painthers
27.12.2025

Několik příběhů vyobrazujících masakr v Kwangdžu, jednu z temných historických událostí Jižní Koreje z roku 1980. Vzhledem k tomu, že o události a míře její krutosti jsem doposud neslyšela, tak mi to rozšířilo obzory. Musím ale říct, že ač čtení bylo místy náročné, styl psaní mě moc nevtáhl.

všech 87 komentářů

Související novinky - Kde kvete tráva (2)

Kdo tě sleduje?, Zamrzlá řeka a další knižní novinky (39. týden)

21.09.2025

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018

Kniha Kde kvete tráva v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně238x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi