Kde jsme ještě nebyli přehled
Kasie West
Může jeden letní road trip vrátit ztracené přátelství na tu správnou cestu? Norah neviděla svého nejlepšího kamaráda z dětství Skylera už roky. Když se odstěhoval, byli spolu neustále v kontaktu, ale v poslední době se jejich vztah omezil na vzájemné lajkování příspěvků na Instagramu. Proto se Norah nemůže dočkat výletu, který jejich rodiny naplánovaly na léto. Ale jakmile se konečně sejdou, zdá se, že by Skyler nejradši hned zmizel. Co za tím je? Společný road trip povede oba nejen po neznámých cestách, ale i k novým objevům. Nebude to snadná jízda, ale rozhodně bude stát za to... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno:Originální název:
Places We've Never Been, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde jsme ještě nebyli. Přihlašte se a napište ho.

Krutá realita...
Kdo zažil, pochopí.
Naprosto úžasná kniha, kterou si určitě přečtěte. Krásně si odpočinete u milého příběhu o naprosto dokonalé holce, která je fakt správně divná...Ani radši nepočítám kolikrát jsem se v ní poznala. Prostě krása.

Příběh sleduje Norah, která se po letech odloučení znovu setkává se svým dětským nejlepším přítelem Skylerem během společného rodinného výletu v obytném voze napříč Spojenými státy. Tento výlet má být příležitostí k obnovení jejich přátelství, ale Norah brzy zjišťuje, že Skyler se změnil a jejich vztah již není takový, jaký býval. Během cesty se oba musí vyrovnat s vlastními problémy a nejistotami, což je přivádí k novým poznáním o sobě samých i o sobě navzájem.
Norah je optimistická, je nadšená z možnosti obnovit přátelství se Skylerem a celou dobu doufá, že výlet přinese pozitivní změny. Skyler je po letech odloučení odtažitý a změněný. Během cesty oba procházejí osobním růstem, učí se komunikovat a čelit svým obavám, což vede k postupnému prohloubení jejich vztahu.
Dialogy jsou přirozené a postavy dobře vykreslené. Líbily se mi popisy různých míst v USA během cestování.
Děj je velmi předvídatelný, ale neskutečně sladký. Takže to autorce odpouštím. Takové lehké a romantické čtení s tématy přátelství, sebepoznání a rodinných vztahů.
Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
02.06.2024
Dotek zmaru, Ďábelské srdce a další knižní novinky (22. týden)
26.05.2024
„,,Asi jsem z toho vyrostl." ,,To je zvláštní formulace, nemyslíš? Z něčeho vyrůst. Jako kdyby se člověk měl stydět za něco, co měl v dětství rád, protože to znamená nějakou nezralost nebo tak. Nemyslím si, že musíme z věcí vyrůstat. Možná jsme jako děti byli nejvíc sami sebou, než jsme si nechali očekáváními všech okolo vnutit, kým máme být."“
Kniha Kde jsme ještě nebyli v seznamech
v Mé knihovně | 123x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
přátelství, kamarádství láska Amerika romantika dobrodružství pro dospívající mládež (young adult) cesta, roadtripAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
Asi už jsem z tohohle žánru vyrostla, protože ačkoliv to bylo dobře napsané, za boha jsem.ss nemohla začíst a dost pasáží mě nudilo.