Falešné pozlátko přehled
Marie Lacrosse
Kavárna ve Vídni série
Vídeň, konec 19. století. Mladá Žofie z Werdenfelsu nastoupí na místo dvorní dámy císařovny Sisi. Prožívá z vnějšího pohledu fascinující, ale za kulisami nesmírně bigotní život u císařského dvora. A poté se také musí zúčastnit svatby své velké lásky Richarda s Amálií z Thurnu. Když se má i ona proti své vůle provdat za mnohem staršího šlechtice, uprchne z císařského dvora do kavárny svého nemocného strýce. Tam přebírá první úkoly spojené s pozicí provozní vedoucí.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2023 , Ikar (CZ)Originální název:
Falscher Glanz, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Falešné pozlátko. Přihlašte se a napište ho.

Čtení druhého dílu této série jsem velmi dlouho odkládala, a teď po jeho přečtení musím uznat, že ke své velké škodě.
Čekalo mě pohodové čtení, místy trochu rozvláčný a popisný děj (ale k době ve které se příběh odehrává to prostě patří), které jsem si užila. Dokonce natolik, že mám doma již přichystaný závěrečný díl.
Milovníkům "starých dobrých časů" mohu jen doporučit, Vídeň a císařský dvůr mají hold své kouzlo :)

Na druhý díl jsem se moc těšila a skutečně mě nezklamal. Tato kniha se četla sama a bez zastavení. Všem fakt doporučuji.
Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)
30.04.2023
Kniha Falešné pozlátko v seznamech
v Mé knihovně | 99x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
láska 19. století aristokracie, šlechta kavárny rodina Sisi, Alžběta Bavorská, 1837–1898 ságyAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
Kniha je nabitá historickými fakty, skláním se před spisovatelkou, která musela nastudovat spoustu historických pramenů. Zajímavý je pohled na císařovnu Sisi a její život, ten byl úplně jiný než ho známe z filmových zpracování. Doufám, že ve třetím díle už i Žofie najde své štěstí.