Katova dcera přehled

Oliver Pötzsch

Katova dcera série

1. díl >

Krátce po třicetileté válce je v bavorském městě Schongau vytažen z řeky umírající chlapec. Na rameni má vytetované znamení, což vzbuzuje podezření, že jde o dílo čarodějnice. Radní města obviní místní porodní bábu. Kat Jakob Kuisl, jenž z ní má pomocí mučicích nástrojů vynutit doznání, je však přesvědčený, že je stará žena nevinná. Společně s medikem Simonem a dcerou Magdalenou se rozhodnou vypátrat vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2011 , Knižní klub
Originální název: Henkerstochter, 2008

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přitahuje pozornost čtenářů svou napínavou zápletkou a historickým kontextem. Mnozí uživatelé oceňují detailní popis středověkého života a atmosféry. Postavy jsou často chváleny za svou hloubku a realistické ztvárnění. I když se najdou i kritické hlasy, většina čtenářů se těší na pokračování série a doporučuje ji dalším. Více v komentářích.

Komu by se kniha Katova dcera mohla líbit?

• Fanoušci historických detektivek
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé příběhy
  • Milovníci středověké atmosféry
  • Ti, kdo ocení propracované postavy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katova dcera. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Forsaken
10.01.2026

Už nějakou dobu na sobě pozoruji, že mi velice sedí historické detektivky. Jsem sice skalním fanouškem série Juraje Červenáka, ale když jsem narazil (díky vánočnímu dárku) na tuto řadu Olivera Pötzsche, lačně se mi zalesklo v očích. Alespoň si to myslím, protože se z estetických důvodů snažím vyhýbat svému odrazu v zrcadle. Po přečtení tohoto příběhu musím konstatovat, že je název svazku poněkud zavádějící, protože Magdalena Kuisl je zde jednoznačně vedlejší postavou, ale na druhou stranu autorův záměr chápu, protože chytlavý název prodává. Děj románu mě nemohl nebavit, protože pan Pötzsch píše tak, že mě okamžitě zaháčkoval a jeho příběh o čarodějnici, čertovi a postupně zabíjených dětech mě bavil, přestože jsem úhlavního padoucha odhalil až příliš brzy. Četbu jsem si užil a v sérii budu určitě pokračovat, i když Červenák je Červenák.

všech 147 komentářů

Související novinky - Katova dcera (2)

Čtenářka duší, Až budeš moje a další knižní novinky (47. týden)

16.11.2025

Knižní novinky do konce roku

11.12.2022

Kniha Katova dcera v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně273x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi