Magie zabíjí přehled

Kate Daniels série

5. díl

World of Kate Daniels série

5. díl

Atlanta, sužovaná válkou mezi magií a technologiemi, ještě nikdy nebyla tak smrtící. Je dobře, že je Kate Danielsová připravená zasáhnout... Kate Danielsová možná odešla z Řádu rytířů milosrdné pomoci, ale stále se brodí až po kolena v paranormálních problémech. Nebo by se jimi spíš brodila, kdyby ji někdo najal. Založit si vlastní kancelář se ukázalo náročnější, než by čekala, zvlášť když teď Řád očerňuje její jméno. Situaci jí taky moc neulehčuje, že se mnoho potenciálních klientů nechá odradit představou, že by mohli vzbudit hněv Pána šelem, který se stal Katiným druhem. Takže když jí zavolá jeden z nejlepších Pánů mrtvých ve městě a chce pomoci s upírem mimo kontrolu, Kate se dvakrát nerozmýšlí a nabídku zaplacené práce přijme. Ale ukáže se, že nejde o jediný případ neobvyklých událostí. Kate tomu všemu musí přijít na kloub a rychle, protože jinak by celé město i všichni její drazí mohli zaplatit cenu nejvyšší…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2013 , Fantom Print
Originální název: Magic Slays, 2011

Co říkají o knize uživatelé?

Čtenáři této série vyjadřují nadšení z hlavní postavy Kate. Její charakter je popisován jako akční, vtipný a odvážný. Příběhy jsou plné napětí, humoru a dobrodružství. Někteří čtenáři však zmiňují předvídatelnost děje, což může snižovat napětí. I tak většina čtenářů považuje sérii za skvělou a těší se na další díly. Více v komentářích.

Komu by se kniha Magie zabíjí mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři hledající akční příběhy
  • Milovníci silných ženských hrdinek
  • Ti, kdo ocení humor a sarkasmus
  • Čtenáři, kteří mají rádi romantické linky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magie zabíjí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Vjeerus
17.12.2025

Tohle mě opět hodně bavilo. Prosím, dejte těm knihám lepší obálky, aby se dostali mezi víc lidí, protože obsahují velké otázky, které se dají krásně vztáhnout i na dnešní dobu a reálné životy.
Kate se přichomýtne k zdánlivě nenápadnému a snadnému případu, který se nakonec stane doslova boj o život. A ne jen její, ale vlastně veškerého ne-lidstva po genetické stránce. Dokonalá ukázka toho, co zmůže závist a možná tlak kolem nás, že každý můžeme být čímkoliv. Ne, nemůžeme, protože dva lidé nemají stejné výchozí podmínky ani stejné povahy. Je to možná kruté, ale jiní lidé nemohou za to, že se někdo narodí bez hudebního sluchu, někdo do chudé rodiny a někdo s IQ 130. To ale neznamená, že by měl být můj životní cíl zničit všechno a všechny, kdo nejsou jako já.
A vlastně o téhle úvaze je celá kniha, o tom, jak je to absurdní a jak to ve výsledku odnesou nevinní.
Nesmím ale zapomenout na krásný vývoj hlavních postav. Nejen, že se posouvají sami o sobě, ale hledají cesty a kompromisy ve vztazích mezi sebou. Mám radost, že autorka do hry opět vhodila chráněnku Kate, i když je vidět, že forma je zvolena jako prostředek k dalšímu rozvoji schopností hlavní hrdinky.
No a její rodina začíná být dobrý materiál pro španělskou telenovelu. Hrozně jsem se u toho bavila a konečně vidím náznaky, že bychom se mohli dozvědět celý příběh. A taky víc o její magii.

všech 52 komentářů

Související novinky - Magie zabíjí (0)

Kniha Magie zabíjí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně321x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi