Mrtvý na Pekelném vrchu přehled

Juraj Červenák

Stein a Barbarič série

1. díl >

Historická detektivka s prvky špionáže a konspiračního thrilleru, ale i hororu, mysteriózního či dobrodružného románu od hvězdy české a slovenské fantasy. Napínavý děj se odehrává v Horních Uhrách v době tureckých nájezdů. Svéráznými hrdiny jsou ostřílený kapitán Joachim Stein - drsný, přímočarý a prostořeký válečný veterán a notář Matěj Barbarič - vzdělanec, diplomat a cestovatel se slabostí pro ženy a víno. Ti musí vyřešit případ vraždy šlechtice i pokus o velezradu.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: 2014 , Argo
Originální název: Mŕtvy na Pekelnom vrchu, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Mrtvý na Pekelném vrchu představuje fascinující historickou detektivku. Děj se odehrává na konci 16. století v hornických oblastech Slovenska. Hlavní postavy, nesourodá trojice vyšetřovatelů, se snaží odhalit zrádce a vyřešit záhadné vraždy. Čtenáři chválí napínavý příběh, dobře vykreslené postavy a dobovou atmosféru. Humor a akce dodávají knize šťávu a čtení je velmi pohlcující. Mnozí se těší na další díly série. Více v komentářích.

Komu by se kniha Mrtvý na Pekelném vrchu mohla líbit?

• Fanoušci historických detektivek
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé příběhy
  • Milovníci dobové atmosféry a charakterů
  • Ti, kdo ocení kombinaci humoru a akce

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvý na Pekelném vrchu. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

S.sidi
13.01.2026

Čekala jsem asi trochu něco jiného.Postupně jsem si zvykala a nakonec to nebylo tak špatné.Sice trochu sadistické postupy mučení,ale taková byla doba.

všech 285 komentářů

Související novinky - Mrtvý na Pekelném vrchu (3)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024

Velký knižní čtvrtek (20. 3. 2014)

16.03.2014

Knižní novinky (25. 9. - 2. 10)

25.09.2013

Ve válce ti špatná pověst slouží lépe než odvážné srdce. Obrací nepřátele na útěk, ani nemusíš seknout šavlí.

Kniha Mrtvý na Pekelném vrchu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 549x
v Mé knihovně456x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi