Hyperion přehled

Hyperion
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1157/hyperion-vWd-1157.jpg 4 547 547

První kniha hyperionského cyklu. Na planetě zvané Hyperion, mimo dosah zákonů Hegemonie Člověka, čeká bytost zvaná Štír. Někteří ho uctívají. Někteří se ho bojí. A někteří přísahají, že ho zničí. V údolí Hrobek Času se obrovské Artefakty s neznámým obsahem pohybují proti proudu Času. Štír čeká... V předvečer Armageddonu, kdy se celá Galaxie připravuje k válce, se sedm poutníků vydává na poslední Pouť na Hyperion, aby nalezli odpovědi na nevyřešené hádanky svých životů. Každý v sobě nese zoufalou naději - a strašné tajemství. A jeden z nich možná drží v rukou osud celého lidstva...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)

Hyperion, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hyperion. Přihlašte se a napište ho.

Robodlak
29.08.2024 3 z 5

Kniha má zajímavě vymyšlený vesmír, sbíhají se v ní různé příběhy, které tvoří pozadí k hlavní dějové linii. Je umně napsaná a udržuje napětí. Zajímavé je i to, jak se autorovi podařilo udržet všechny linie pohromadě. Místy ale sklouzává k nudě a vadily mi obscénní popisy násilí, které působily až směšně. Četla se mi nicméně dobře.

Anya_06
28.08.2024 5 z 5

Chtěla jsem napsat konstruktivní komentář, ale už asi podesáté přemazávám to, co jsem napsala. Zkrátka, tahle kniha mi vzala slova i dech.

Několikráte jsem četla příběh jedné z postav a o okamžik později jsem jen seděla s otevřenou pusou a nevěřila tomu, co jsem právě přečetla. Mnohokrát jsem zírala na slova před sebou a nechápala, co se právě stalo.

Rámcová kompozice, odlišné styly psaní dle toho, kdo vypráví svůj příběh, a skvěle vykreslené postavy i místa, kde se děj odehrává, se skvěle doplňují a dohromady tvoří jednu z nejúžasnějších knih, co jsem kdy četla.

Knihu můžu jen doporučit, ale nemyslím si, že každému sedne. Mně osobně střídání stylů vyprávění dle změny postav vyhovovalo, jenže může se to jevit i chaotické a nepřehledné.

Podtrženo a sečteno: miluju, doporučuju a určitě znovu přečtu

zd0981
07.08.2024 4 z 5

Další můj návrat. Kdysi dávno jsem tuto knihu přijal bez výhrad. Dnes ji považuji stále za zajímavou, nicméně na můj současný vkus příliš "intelektuální" a "aktivistické".

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024

Ocenění knihy (3)

1996 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Science fiction)
1990 - Locus Awards (Best SF Novel)
1990 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Hyperion v seznamech