Hyperion přehled

Hyperion
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1157/hyperion-vWd-1157.jpg 4 601 601

Kantos Hyperionu série

1. díl >

První kniha hyperionského cyklu. Na planetě zvané Hyperion, mimo dosah zákonů Hegemonie Člověka, čeká bytost zvaná Štír. Někteří ho uctívají. Někteří se ho bojí. A někteří přísahají, že ho zničí. V údolí Hrobek Času se obrovské Artefakty s neznámým obsahem pohybují proti proudu Času. Štír čeká... V předvečer Armageddonu, kdy se celá Galaxie připravuje k válce, se sedm poutníků vydává na poslední Pouť na Hyperion, aby nalezli odpovědi na nevyřešené hádanky svých životů. Každý v sobě nese zoufalou naději - a strašné tajemství. A jeden z nich možná drží v rukou osud celého lidstva...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)

Hyperion, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hyperion. Přihlašte se a napište ho.

Samu.el
12.05.2025 5 z 5

Najlepšia zbierka poviedok spojená v jednom románe akú snáď môžete nájsť vo svete science fiction…

Originálna forma dielo vôbec nebrzdí a efektivne v ňom Simmons buduje svet a históriu svojho fascinujúceho univerza.
Každá poviedka je zároveň písaná iným “spôsobom” a ako celok je Hyperion pravom súčasťou panteónu science fiction.

Hyperionnie nie je len kniha, ale zážitok.

vihar
27.04.2025 5 z 5

Hyperion je naprosto uchvacující čtení! Četl jsem to doslova s otevřenou pusou. Fascinující spojení sci-fi a hororu vytváří jedinečný, podmanivý svět, který vás nepustí. Úžasně napsané, plné napětí, tajemství a emocí – zkrátka nezapomenutelný literární zážitek!

Taťka Hraboš
16.04.2025 5 z 5

Po počátečním nadšení z Terroru a naopak určitém zklamání z Ílionu jsem se pustil do zřejmě nejpopulárnějšího Simmonsova díla a musím říct, že i ve mně zanechalo silný dojem (pravda, druhý díl mě teprve čeká). Simmons psát umí a z jeho děl je znát obliba děl výborných autorů minulosti – Homéra, Shakespeara, zde Keatse anebo - na závěr - ne tak starého Johna Updika (viz dvojznačný název i obsah připojeného příběhu Kentaurova smrt). K plnému vychutnání jeho knih se všemi nuancemi a skrytými významy a souvislostmi by zřejmě člověk potřeboval přečíst knihy z jeho seznamu oblíbených děl. Ale i tak jsou jeho knihy velmi poutavě napsány, což platí obzvláště u tohoto románu. V rámci nepsaných pravidel žánru scifi se Simmons pohybuje dost volně, ale tady mi to nevadilo (na rozdíl třeba od Ílionu). Do druhého dílu se pustím, jakmile ho seženu.

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024

Ocenění knihy (3)

1996 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Science fiction)
1990 - Locus Awards (Best SF Novel)
1990 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Hyperion v seznamech

v Mé knihovně244x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)