Kam jedeme, tati? přehled
Jean-Louis Fournier napsal s nadhledem a cynickým humorem hořký příběh svých dvou těžce tělesně i duševně postižených synů. Vzpomínky a příhody, často popisované jen na několika řádcích a vždy s brilantní pointou, téměř vždy zamrazí v zádech. Kniha byla oceněna v roce 2008 cenou Prix Femina, porotou složenou výhradně z žen, ale její příběh dojme každého, kdo má vlastní děti nebo zkušenosti s hendikepovanými.... celý text
Originální název: Où on va, papa?, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam jedeme, tati?. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 21 komentářůSouvisející novinky - Kam jedeme, tati? (0)
Ocenění knihy (1)
2008 -
Prix Femina
Kniha Kam jedeme, tati? v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 153x |
| ve Čtenářské výzvě | 17x |
| v Doporučených | 20x |
| v Mé knihovně | 28x |
| v Chystám se číst | 89x |
| v Chci si koupit | 13x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
děti ocenění duševní poruchy, duševní nemoci tělesné postižení péče o lidi zdravotně postižené otcové a synové handicap, hendikepJean-Louis Fournier také napsal(a)
| 2009 | Kam jedeme, tati? |

68 %
89 %
40 %
Kam jedeme, tati?
Pro mne je to silná kniha, za kterou děkuji. Nejde o děj, nejde o literární kvalitu použitých obratů. Jde o to, že každý popsaný příběh, postřeh, úvaha mi ukazují silný autorův kontakt se samotnou podstatou bytí. S opravdovostí, s tím, co důležité opravdu je. S lidstvím a láskou k němu. Po knize sahám, když právě po tom toužím a je pro mě formou meditace. Děkuji za ni.