Kaleidoskop (70 povídek) přehled
Sbírka sedmdesáti povídek nestora žánru science-fiction tematicky rozdělená do osmi okruhů: Hrůza a děs — Kouzla a fantazie — Budoucí světy — Mexičané — Američané — Irové — Podivíni — Klidný podvečer. Výbor sestavila a doslov napsala Jarmila Emmerová. 01-008-89
Co říkají o knize uživatelé?
Čtení povídek Raye Bradburyho je fascinující zážitek. Jeho příběhy kombinují různé žánry, od sci-fi po horor. Mnozí čtenáři oceňují autorovu schopnost vystihnout atmosféru a emoce. Některé povídky vyvolávají silné pocity, zatímco jiné jsou spíše suché. I tak většina čtenářů považuje jeho díla za klenoty, které by neměly chybět v žádné knihovně. Bradburyho jazyk a styl psaní okouzlují a nutí k zamyšlení. Kniha je ideální na čtení v krátkých intervalech, ale zároveň si zaslouží delší zamyšlení. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kaleidoskop (70 povídek) mohla líbit?
- Fanoušci sci-fi a fantasy
- Milovníci povídek s hlubokým poselstvím
- Čtenáři hledající inspiraci v literatuře
- Ti, kteří ocení rozmanité žánry
- Čtenáři, co si rádi užívají jazykové mistrovství
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kaleidoskop (70 povídek). Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 49 komentářůSouvisející novinky - Kaleidoskop (70 povídek) (0)
Kniha Kaleidoskop (70 povídek) v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 27x |
| v Přečtených | 548x |
| ve Čtenářské výzvě | 26x |
| v Doporučených | 58x |
| v Mé knihovně | 379x |
| v Chystám se číst | 159x |
| v Chci si koupit | 29x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Část díla
A skála zvolala 1959 |
A tak zemřela Riabouchinska 1953 |
A už nikdy nepřestalo pršet 1957 |
Astronaut 1951 |
Automaty pro radost 1964 |
Raymond Douglas Bradbury také napsal(a)
| 2001 | 451 stupňů Fahrenheita |
| 1959 | Marťanská kronika |
| 1989 | Kaleidoskop (70 povídek) |
| 1995 | Pampeliškové víno |
| 2017 | Ilustrovaný muž |

88 %
68 %

Vždycky o sobě říkám, že nečtu horor a sci-fi (to druhé je spíš hyperbola, ale řekněme, že sci-fi je žánr, po kterém sahám zdaleka nejméně). Navzdory tomu paradoxně miluju Bradburyho, kterého považuju za mistra povídky, jakému se jen málokdo vyrovná. Kaleidoskop zůstává nezbytnou součástí mé knihovny, a kdybych si měla kamkoli odnést jen jedinou knihu, byl by rozhodně ve finálovém výběru. Možná proto, že je to vlastně mnoho knih v jedné. Některé povídky (ale je jich málo) ve mně nerezonují tolik jako ostatní, ale většina z nich je vybroušená k dokonalosti (a to i díky výborným překladům - mám odeonovské vydání z 89. a je to radost číst).