Kilometr devatenáct přehled
Eduard Fiker

Kalaš - Karlíček série
< 3. díl
Major Kalaš s nadporučíkem Vargou vyšetřují příčinu úmrtí zajetého muže. Jak probíhá vyšetřování, kriminalisté zjišťují, že zde nepůjde pouze o jednu obyčejnou vraždu, ale i o špionáž a o válečnou minulost. Podle této špionážní detektivky byl natočen film Strach (1963), režie Petr Schulhoff... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kilometr devatenáct. Přihlašte se a napište ho.

Dalo sa to čítať, ale inak nič moc. Dej je poplatný dobe. Kniha poslúžila ako námet k filmu Strach s Rudolfom Hrušínským. Pravda, scenár filmu bol o kúsok lepší. Ale špiónske zápletky mám rád a tak tomu dávam dva a pol hviezdičky.

Další zdařilá detektivka s kapitánem Kalašem a Karlíčkem, kteří tentokrát řeší špionážní záhadu s velkým počtem otazníků. Na téhle skupině detektivek je milé, že se zde setkáváme se nekompromisním Kalašem, který si všemožně dobírá kriminalistu Karlíčka a společně se jim daří přijít na kloub kdejaké záhadě. Tenhle příběh mám navíc rád proto, že se stal předlohou oblíbeného filmu "Strach" a je tedy zajímavým dokreslením vražedného příběhu. Hezky se to čte, až na občasné zdlouhavé pasáže popisů je to moc milé počtení. "Tak na chatě neni a chatu máte vykradenou".
Kniha Kilometr devatenáct v seznamech
v Mé knihovně | 71x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
1960 | ![]() |
1969 | ![]() |
1973 | ![]() |
2009 | ![]() |
1968 | ![]() |
Detektivní špionážní příběh, který se odehrává v Praze a jejím okolí. Kniha mě bavila a myslím, že patří k těm lepším z tohoto období.