„K“ znamená Kennedy přehled
Výborně napsaný, inteligentní a napínavý současný román - tématem je dramatické líčení událostí, které vedly ke spiknutí a posléze k atentátu na fiktivního amerického prezidenta, jenž je obdařen vlastnostmi i jménem rodu Kennedyů. Kniha je nabita širokou škálou dnešních podob násilí, od těch se zbraní v ruce až k těm, které jsou prováděny v rukavičkách. Autora zaujaly intriky společnosti nejvýznamnějších amerických miliardářů, kteří svými penězi ovládají americký Kongres.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize „K“ znamená Kennedy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 15 komentářůSouvisející novinky - „K“ znamená Kennedy (0)
Kniha „K“ znamená Kennedy v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 198x |
| ve Čtenářské výzvě | 3x |
| v Doporučených | 6x |
| v Mé knihovně | 178x |
| v Chystám se číst | 22x |
| v Chci si koupit | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vraždy atentáty politické thrillery prezidenti prezidenti USA mezinárodní bezpečnost teroristéMario Puzo také napsal(a)
| 1990 | Kmotr |
| 2004 | Poslední kmotr |
| 2000 | Omerta |
| 1989 | Blázni umírají |
| 2012 | Corleone |

89 %
74 %

Příběh fiktivního dalšího Kennedyho v čele USA zachycuje a pravděpodobně hodně věrně popsuje zákulisí „vysoké“ politiky, odehrává se v současnosti – tj. v době napsání na začátku 90. let, ale pravděpodobně je to pořád stejné, jen v bleděmodrém.
Na straně 31 mě zaujalo hodnocení ((románové) situace v USA: „Kašlou ve skutečnosti za zahraniční vztahy. Kašlou na ekonomiku. Je jim fuk, že půda vysychá. Ve velkoměstech i městečkách se zato bojí v noci vyjít na ulici, aby nebyli přepadeni. Žijeme ve stavu anarchie. Vláda neplní svůj díl společenské smlouvy o ochraně Každého jednotlivého občana. Ženy mají strach ze znásilnění, muži se klepou, že je někdo zavraždí. Bohatí deptají lid ekonomicky, zločinci masakrují chudou a střední vrstvu.“
Přestože se v knize vyskytuje spousta politiků, zločinců i obyčejných lidí a také dějových linií, je to přehledné a v ději se nezamotáte. Všechno vypadá jako by se opravdu stalo nebo případně mohlo stát.