O knize Anihilace
Oblast X byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. První expedice se vrátila se zprávami o nedotčené, rajské krajině; všichni členové druhé expedice spáchali sebevraždu; třetí expedice zanikla při přestřelce, když se její členové obrátili proti sobě; účastníci jedenácté expedice se vrátili jako stíny svých dřívějších já a během několika měsíců po návratu zemřeli na agresivní rakovinu. Nyní se chystá dvanáctá expedice. Skupinu tvoří čtyři ženy: antropoložka; geodetka; psycholožka a faktická vůdkyně; a naše vypravěčka, bioložka. Jejich úkolem je zmapovat terén a nasbírat vzorky; zaznamenat všechna pozorování, vědecká i jiná, svého okolí a sebe navzájem; a především se nenechat kontaminovat Oblastí X jako takovou. Na místo dorazí s tím, že očekávají neočekávané, a Oblast X skutečně dostojí své pověsti – brzy objeví obrovskou topografi ckou anomálii a formy života, které se vymykají veškerému chápání. Avšak tím, co všechno změní, jsou především tajemství, která účastnice expedice skrývají před sebou navzájem...... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Anihilace" vyvolává rozporuplné reakce mezi čtenáři. Mnozí oceňují její atmosféru a originální styl, který připomíná Lovecrafta a bratry Strugacké. Někteří čtenáři však kritizují nedostatek příběhu a nejasnosti v ději. Postavy jsou často vnímány jako anonymní a bez emocí, což některým čtenářům ztěžuje s nimi se ztotožnit. Přesto se najdou i ti, kteří knihu považují za fascinující a jedinečnou, vyžadující otevřenou mysl a představivost. Více v komentářích.
Komu by se kniha Anihilace mohla líbit?
- Fanoušci psychologického sci-fi
- Čtenáři hledající atmosférické příběhy
- Milovníci nejasných a tajemných narativů
- Ti, kteří ocení literární experimenty
Kniha Anihilace v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 12x |
| v Přečtených | 595x |
| ve Čtenářské výzvě | 50x |
| v Doporučených | 34x |
| v Mé knihovně | 197x |
| v Chystám se číst | 323x |
| v Chci si koupit | 101x |
| v dalších seznamech | 14x |
„Materiály jsou nejednoznačné, naznačují lokální původ, ale to ještě nemusí znamenat lokální stavbu.“
„Jména patřila tam, odkud jsme přišly, ne k tomu, kým jsme byly uvnitř Oblasti X.“
všech 17 citátů najdete u autoraOcenění knihy (2)
2015 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Nejlepší SF)
2015 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Nejlepší překlad: Petr Kotrle za překlad knihy Jeffa VanderMeera Anihilace)
Související novinka - Anihilace
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Jeff VanderMeer také napsal(a)
| 2015 | Anihilace |
| 2017 | Autorita |