Jana bude brzy sbírat lipový květ přehled
Sbírka Jana bude brzy sbírat lipový květ je v jádru souborem nénií za odchodem nejbližšího člověka z tohoto světa. Verše Miloše Doležala vynikají koncizním tvarem, lapidárním výrazem, pracují s překvapivou asociativností, intertextualitou, nápovědou, zámlkou. Imaginace se tu odvíjí od nenadálého existenciálního zážitku. Zmar a beznaděj ze ztráty nejbližší jsou konfrontovány s mocností básnického slova. Kniha vychází k nedožitým pětapadesátým narozeninám Jany Frankové Doležalové (21. 5. 1967 – 18. 6. 2021).... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Sbírka Miloše Doležala je hluboce osobní a emocionální. Vyjadřuje bolest ze ztráty milované ženy a zachycuje niterné prožitky. Čtenáři oceňují její upřímnost a sílu. Slova jsou prostá, ale silná, plná smutku a lásky. Mnozí čtenáři se s textem dokážou ztotožnit a nacházejí v něm útěchu. Doležalova poezie je považována za jednu z nejlepších sbírek roku 2022. Více v komentářích.
Komu by se kniha Jana bude brzy sbírat lipový květ mohla líbit?
- Čtenáři hledající útěchu v poezii
- Milovníci hlubokých a osobních příběhů
- Fanoušci emocionální literatury
- Osoby vyrovnávající se se ztrátou blízkých
- Čtenáři oceňující jednoduchý, ale silný jazyk
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jana bude brzy sbírat lipový květ. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 47 komentářůSouvisející novinky - Jana bude brzy sbírat lipový květ (0)
Ocenění knihy (1)
2023 -
Magnesia Litera
(Kniha roku)
Kniha Jana bude brzy sbírat lipový květ v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 168x |
| ve Čtenářské výzvě | 16x |
| v Doporučených | 13x |
| v Mé knihovně | 36x |
| v Chystám se číst | 109x |
| v Chci si koupit | 32x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Magnesia LiteraMiloš Doležal také napsal(a)
| 2012 | Jako bychom dnes zemřít měli |
| 2022 | Jana bude brzy sbírat lipový květ |
| 2019 | Čurda z Hlíny: Tři dokumentární povídky z protektorátu |
| 2016 | Krok do tmavé noci |
| 2020 | Do posledních sil |

83 %
75 %

neoslovilo me, nicim, coz me zaskocilo. u poezie se mi nestava, ze bych si nenasla ani par versu.
mozna jsem mela prilis vysoka ocekavani, sbirka mela velky ohlas a obavam se, ze je to hlavne okolnostmi vzniku, ne kvalitou dila.