Jak si lidé hrají přehled
Eric Berne
Originální plod amerického specialisty v sociální psychiatrii je utříděnou sbírkou velice výstižných popisů těch stereotypních mechanismů, které v člověkově chování slouží „jako náhrada za opravdové prožívání nefalšovaných důvěrných vztahů“. Autor dokázal spojit své odborné schopnosti s literárním nadáním, srozumitelným jazykem zvládl obtížnou tematiku a připravil tak četbu, v níž poučení a inteligentní zábava jsou neoddělitelné. Kniha byla klasifikována jako „první skutečně vědecké dílo z oboru psychologie všedního dne“. Kniha analyzuje originálním a názorným způsobem běžné situace mezilidských vztahů v rodině a v pracovním kolektivu.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 1970 , SvobodaOriginální název:
Games People Play, 1964
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak si lidé hrají. Přihlašte se a napište ho.
Velice pěkná a zajímavá publikace. Spíše pro studenty psychologie či zájemce z řad pomáhajících profesí.
Člověk si kolikrát neuvědomí, jaké hry vlastně hraje v různých společnostech, skupinách, kde se nachází. I když tvrdíme, že si na nic nehrajeme ve společnosti druhého, ale je tomu skutečně tak?
Kniha Jak si lidé hrají v seznamech
v Mé knihovně | 136x |
1970 | Jak si lidé hrají |
1997 | Co řeknete až pozdravíte |
2017 | Sex v lidském milování |
2012 | Transakční analýza v psychoterapii |
Kniha Jak si lidé hrají (Games people play) mi velmi otevřela oči ohledně mého chování a chování ostatních. Patří mezi top 10 knih, které bych doporučil přečíst komukoli, zejména těm, kteří nemají zkušenosti s psychologií, protože je psána pro laiky.