Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky přehled
Jiří Charvát

Trpíte? A zamysleli jste se někdy proč? Co když je to tím, že se ve své zkušenosti umisťujete špatně? Že si myslíte, že jste něco jiného, než jste? Co kdyby se ukázalo, že ve skutečnosti nemáte žádný problém? Protože nejste ten ňouma uprostřed, ale tohle celé. Nevěříte? Tahle kniha vám to dokáže. Vyzbrojena nejmodernějšími poznatky o vědomí, neurobiologii mysli, mechanismech mapování světa, účinku psychedelik a meditace, determinismu a svobodné vůli, ale i humorem a pozorným prožíváním vlastní zkušenosti přináší kniha Jak se stát nikým nevídaně čtivou, srozumitelnou a zábavnou šanci na duchovní Probuzení i racionálním skeptikům s nohama na zemi. Vydejte se na fascinující cestu za poznáním sebe sama, procitněte ze snu o „já“ do plnosti toho, co jste, a ušetřete si drtivou většinu klasického lidského psychického utrpení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky. Přihlašte se a napište ho.

Jiří Charvát ve své knize Jak se stát nikým propojuje neurovědu, filozofii a praktické vhledy do povahy mysli. Tato kniha je neuvěřitelně čtivá, a to nejen díky vytříbenému jazyku, který Jiří používá, ale také díky jeho schopnosti přetvořit složitá témata do přístupné a často humorné podoby. Vtahující příběhy, slovní hříčky a inteligentní humor vám nedovolí se odtrhnout.
Byla jsem zaskočena, jak brilantně autor dokáže vysvětlit složité fyziologické procesy mozku. Kniha vás zároveň vede k hlubšímu pochopení toho, jak naše mysl funguje, jak se tvoří naše „já“ a proč je toto „já“ spíše iluzí než realitou.
Na konci knihy na vás čeká třešnička na dortu: co dělat s poznáním o nedualitě? Nabízí praktické rady, jak aplikovat získané vhledy do každodenního života a jak díky pochopení iluze jáství nalézt klid a svobodu. Kniha přináší nejen intelektuální obohacení, ale také praktickou hodnotu.
Kniha Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky v seznamech
v Mé knihovně | 6x |
filozofie humor hledání smyslu života smysl utrpení rozvoj osobnosti, osobní rozvoj dzogčhen advaitaAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2017 | ![]() |
2024 | ![]() |
Jak je možný, a ptám se asi víc sám sebe než vás, že to stejný nezávisle na sobě říká Mooji, Eduard Tomáš, Jirka Charvát, Jan Menděl, Eckhart Tolle a hromada dalších. Je to snad nějaký celosvětový filantropický spiknutí se snahou udělat nás šťastný nebo opravdu poznali něco, co se nám ostatním skrývá za oponou všedních dní a starostí?
Po přečtení Charvátovy knížky „Jak se stát nikým“ jsem zase o kousek dál v pochopení co mají tihle kluci na mysli. Je fajn, že to Jiří Charvát nebalí do nějakých ezo nesmyslů a drží se spíš konstruktivního uvažování a racionálních argumentů. To mi dost pomohlo, udělat v tomhle směru další krůček v pochopení. Poznání mi ale ještě uniká. Ale fakt na tom dělám Nicméně jak by řekl Jiří: "Není kdo by na tom dělal"
Tuhle knížku opravdu doporučuju, i když myslím, že musí být správný čas, aby ji člověk přečetl a chtěl ji pochopit.