Jak se bránit toxickým lidem, manipulátorům a sociopatům: Příručka nejen pro vysoce citlivé lidi přehled

Shahida Arabi

Ať už je to panovačný spolupracovník, který vás neustále kritizuje, nebo urážlivý partner, který vás každý den podceňuje, toxičtí lidé vážně poškozují a ohrožují vaše zdraví, pohodu, a dokonce i život. Zvláště ohrožení jste, pokud patříte mezi vysoce citlivé lidi – snadno se cítíte přetíženi okolním světem, přebíráte na sebe emoce ostatních nebo se v konfliktních situacích potýkáte s extrémní úzkostí a stresem. Lidé se zvýšenou citlivostí a vnímavostí se mnohdy stávají terčem narcistů a jedinců zaměřených na sebe, kteří se je snaží využívat k vlastnímu prospěchu. S pomocí této knihy se dokážete toxickým lidem účinně bránit: Seznámíte se s dovednostmi založenými na kognitivně-behaviorální terapii a dialektické behaviorální terapii, které vám pomohou rozpoznat a zastavit běžnou manipulační taktiku používanou toxickými lidmi. Objevíte praktické rady, jak se chránit před nejběžnějšími typy toxických lidí: emočními upíry, narcisty, sociopaty a psychopaty. Naučíte se, jak se vyléčit z toxického nebo narcistického zneužívání, a poznáte strategie pro stanovení zdravých hranic a silného pocitu sebe sama.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2022 , Grada
Originální název: The Highly Sensitive Person's Guide to Dealing with Toxic People: How to Reclaim Your Power from Narcissists and Other Manipulator, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se bránit toxickým lidem, manipulátorům a sociopatům: Příručka nejen pro vysoce citlivé lidi. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

liskapolarni
17.04.2025

V prvé řadě je třeba si ujasnit, co od knihy očekáváte. Jedná se hlavně o populárně-naučnou publikaci, s notným výskytem tzv. okecávacích vsuvek.

Pokud prahnete po odbornější literatuře, doporučuji si nejprve nastudovat něco o manipulativních lidech (kam se zdaleka neřadí pouze tzv. psychopati, nebo jejich mírnější verze, antisociální porucha osobnosti) a pak o nějaké argumentaci, rétorice apod.

Přesto mohou mnozí v knize najít využití, jelikož je podaná srozumitelně a laicky.

všech 4 komentářů

Související novinky - Jak se bránit toxickým lidem, manipulátorům a sociopatům: Příručka nejen pro vysoce citlivé lidi (0)

Kniha Jak se bránit toxickým lidem, manipulátorům a sociopatům: Příručka nejen pro vysoce citlivé lidi v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně40x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Shahida Arabi napsal(a)

2022  76%Jak se bránit toxickým lidem, manipulátorům a sociopatům: Příručka nejen pro vysoce citlivé lidi