Jak jsem chytil Eichmanna: Paměti elitního agenta Mosadu přehled

Rafi Ejtan (p)

Argentina, 1960. Ulicemi Buenos Aires se řítí vůz. Uvnitř sedí čtyři izraelští tajní agenti a jejich vězeň: jeden z nejznámějších válečných zločinců nacistického Německa Adolf Eichmann. Agenti Mossadu potřebují dostat tohoto muže zpět do Izraele, aby ho mohli postavit před soud za válečné zločiny. Jeden z těchto agentů Rafi Eitan v této knize podrobně líčí svou účast na pátrání po nacistickém válečném zločinci a přináší nové poznatky o Eichmannově zatčení, únosu a následném soudním procesu. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu později označil Eitana za „jednoho z hrdinů izraelské rozvědky“.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2023 , Universum (CZ)
Originální název: Capturing Eichmann: The Memoirs of a Mossad Spymaster, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak jsem chytil Eichmanna: Paměti elitního agenta Mosadu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

konicekbily
22.12.2025

Je to to životopis předního izraelského agenta protkaný, domnívám se, pravdivými vzpomínkami na akce, různá významná setkání, na postupy izraelských tajných služeb a politiků. Nalezl jsem tam vytváření strategie pro náročné akce, jejich taktická, úspěšná i neúspěšná provedení. Byly to únosy, atentáty a podle mého vraždy, tajná jednání například i s protivníky. Vše pro udržení celistvosti státu Izrael.

všech 2 komentářů

Související novinky - Jak jsem chytil Eichmanna: Paměti elitního agenta Mosadu (1)

Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023

Kniha Jak jsem chytil Eichmanna: Paměti elitního agenta Mosadu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně30x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi