Jak džinové přicházejí o sny přehled
přehled
Co byste udělali, kdyby se vám zjevil kouzelný džin? Začali byste sepisovat seznam přání, nebo byste zavolali na psychiatrii? Jakob je obyčejný kluk v maturitním ročníku, který svůj nedostatek ambicí omlouvá tím, že ho jeho rodina až příliš potřebuje. Pak ale najde kouzelnou lampu a do života mu vstoupí Gina a tři přání. Magické dobrodružství se však brzo promění v odhalování nečekaně složitého světa emocí. Být člověkem totiž není zrovna pohádka – a některé pocity jsou komplikovanější než jakékoliv kouzlo.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Čtenáři mají smíšené názory na tuto knihu. Někteří ji považují za originální a zábavnou, s krásným designem. Jiní však kritizují nedostatek hloubky a slabší postavy. Příběh o Jakubovi a džince Gině oslovuje mladší publikum, ale starší čtenáři mohou mít pocit, že je příliš jednoduchý. Závěr knihy vyvolává rozporuplné reakce, někteří ho považují za uspěchaný, jiní za překvapivý a dojemný. Celkově kniha nabízí zajímavé myšlenky o emocích a lidských vztazích, ale ne každý ji dokáže plně ocenit. Více v komentářích.
Komu by se kniha Jak džinové přicházejí o sny mohla líbit?
- Fanoušci young adult literatury
- Čtenáři hledající oddechové příběhy
- Milovníci fantasy s prvky humoru
- Ti, kdo ocení silné emocionální příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak džinové přicházejí o sny. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 49 komentářůSouvisející novinky - Jak džinové přicházejí o sny (1)
Čas vos, Dcera někdejších světů a další knižní novinky (19. týden)
04.05.2025
Kniha Jak džinové přicházejí o sny v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 167x |
| ve Čtenářské výzvě | 35x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 119x |
| v Chystám se číst | 139x |
| v Chci si koupit | 43x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

86 %
77 %
Jak džinové přicházejí o sny
Měl jsem trochu obavy. Do YA už dávno nespadám, výprava opulentní, ale zároveň navozující pocit, že jde o něco tak sladkého jako cukrová vata.
Nakonec ale šlo o příjemné překvapení. Děj odsýpá, místy je vtipný, jinde vážný až lehce filozofický. Možných konců je několik, takže ten skutečný je překvapivý hlavně tím, že ho autorka vybrala, v rámci žánru bych očekával trochu jiný.
Jen škoda, že si v CooBoo nedali stejnou práci jako s grafickou úpravou taky s redakční a korektorskou prací. Těch tiskových chyb a překlepů je v této knize i na ně moc.