Já nevím přehled

Obálka knihy Já nevím
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413113/bmid_ja-nevim-Ukp-413113.jpg 4.0 139 139

Zdánlivě obyčejný den a zdánlivě obyčejné osudy lidí, které spolu souvisí víc, než by se mohlo zdát. Školka U pěnkavek vyjíždí na výlet, během stavění lesních domečků se ale ztratí malá Emma. Několik učitelů, včetně nepříliš oblíbené diabetičky Myléne, se ji vydá hledat. Po hrůzostrašné hodině strachu se holčička najde, ale co její učitelka? Myléne zůstala v lese, glykemický index nebezpečně klesá a pětiletá Emma opakuje jediné: „Já nevím“. Je to ale pravda? Ve skutečnosti toho ví víc, než by měla, což si uvědomuje především její matka, která má poměr s otcem zmizelé Myléne. A situace se začíná komplikovat…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , XYZ (CZ)
Originální název: Je sais pas, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já nevím. Přihlašte se a napište ho.

Evaho73
06.07.2025 4.5 z 5

Napínavý psychologický thriller, ktorý ma hneď na začiatku zneistil, a potom nepustil až do konca. Dej je nepredvídateľný, plný zvratov a klamlivých náznakov. Postavy pôsobia chladne a nesympaticky, ale o to silnejšie vyvolávajú emócie a pochybnosti.
Najväčším prekvapením je dieťa, ktoré nie je obeťou, ale manipulátorom. Jeho nenápadný vplyv pretvára celý príbeh na mrazivú hru o dôvere a vine.
Já nevím je dusivý a presne dávkovaný príbeh, ktorý si mňa osobne podmanil práve svojou nepríjemnosťou.

Ála41
03.02.2025 3 z 5

Kniha není špatná, ale místy jsem měla pocit, že se děj táááhne. Jak to dopadne s Mylene, jsem odhadla špatně...tohle mě překvapilo a mile, protože to knize přidalo na takové opravdovosti. Člověka to jakoby lépe na tu knihu naladí, jenže pak takový praštěný konec, škoda. Cca za polovinou čtení jsem tušila správně, jak se věci mají. To ale nevadí. Mám to radši, než když se v překombinovaném příběhu člověk ztrácí....Nicméně si teď nejsem jistá, zda jsem dobře pochopila, jak to teda měl ten Etien s dcerou ohledně jámy....JO A CHYBY V TEXTU ( nejvíc asi záměna předložek Z a S) MI TEDA VADILY.

schvomis
15.11.2024 3 z 5

(SPOILER) Stejně jako název knihy, tak ani já vlastně nevím, jak hodnotit..
Prolínala se minulost a přítomnost strašně rušivě, přitom se nic nedělo.
Od třetiny knihy mě zajímalo jen to, jak to dopadne s Mylene.
A jak tu pár lidí podotklo, na konci se ze všech vyklubali psychopati :D

Související novinky - Já nevím (1)

Knižní novinky (30. týden)

21.07.2019

Kniha Já nevím v seznamech

v Mé knihovně119x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Barbara Abel také napsal(a)

Barbara Abel
belgická, 1969