Poslední Namsara přehled

Kristen Ciccarelli

Iskari série

1. díl >

Iskari - dítě krve a měsíčního svitu. Ničivá síla, co rozsévá smrt. Spíše zbraň než lidská bytost. Ve Firgaardu neexistuje člověk, který vzbuzuje větší strach než Asha, královská dcera a proklínaná i obávaná lovkyně draků, poznamenaná dračím ohněm. Ale i ona má strach, protože se blíží den, kdy si musí vzít krutého Jareqa. Svatbě unikne jedině tak, že otci přinese hlavu nejmocnějšího draka. Asha se do boje vrhá ještě zarputileji, ale zjišťuje, že draci možná nejsou jejími nepřáteli. S pomocí tajného spojence se blíží k pravdě o své minulosti, kterou se před ní všichni snažili skrýt.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Alpress
Originální název: The Last Namsara, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední Namsara. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

jitka_dankova
10.11.2025

(SPOILER) Dívčí young adult fantasy příběh o kruté lovkyni a vražedkyni draků. Mladá kanaďanka začala psát tuto knihu ve svých 17 letech a je vidět, že její fantasy trpí různými neduhy takto mladých autorů. Občas jsem se v ději ztrácela, postavy byly dost ploché a neprokreslené a navíc byly dějem spíš vláčeny, než aby opravdu hlavní příběh utvářely. Hlavní hrdinka jen koná, co jí najednou po letech vraždění určí "bůh", získá magické artefakty a sílu a je to. Vše vyřešeno (?). I romantická linka je tam určena vyšší silou. Potenciál sblížení lovce draků a draka tam byl naprosto nevyužit. Složitá politika otroctví tam taky spíš klouzala po povrchu. I přes tu všechnu kritiku a nepříjemný pocit ze smrti spousty lidí a smrti draků jsem ale nakonec ráda, že jsem na knížku narazila a přečetla si ji. Rozšířila mi obzory v tom, jak rozličené mohou příběhy o dracích prostě být. A jako prvotinu tehdy mladičké autorky ji hodnotím hvězdičkami shovívavěji.
Kniha je sice zařazena v trilogii, ale příběh lovkyně draků je v tomto díle uzavřený. Další díly se věnují jiným silným ženám, které se v tomto příběhu spíš jen mihly.

všech 29 komentářů

Související novinky - Poslední Namsara (0)

Kniha Poslední Namsara v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně173x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi