Štědrý ochránce přehled
Helen Marlowová se díky svému sobeckému bratrovi ocitla i se svou mladší sestrou takřka na mizině. V duchu se přesvědčuje, že stát se milenkou sira Jasona Huntera je jediným praktickým řešením jejích nesnází a nemá to nic společného s pocity, jaké se jí zmocňují v jeho přítomnosti… ani s tím, jak celá taje při pohledu do jeho očí, slibujících vzrušující cestu zahradami rozkoše…... celý text
Originální název: A Practical Mistress, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štědrý ochránce. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 3 komentářůSouvisející novinky - Štědrý ochránce (0)
Kniha Štědrý ochránce v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 27x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 45x |
| v Chystám se číst | 6x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Mary Brendan také napsal(a)
| 2006 | Žena bez jména |
| 2007 | Londýnský skandál |
| 2007 | Štědrý ochránce |
| 2006 | Odložená svatební noc |
| 2015 | Hazardní schůzka |

80 %
60 %

Příběh, u kterého se hezky sní a dá se mu alespoň v něčem uvěřit, patří rozhodně mezi ty zdařilejší harlekýnky, které jsem dosud četla.
Chudé sestry jsou zanedbávané a využívané svým sobeckým bratrem, který chce celé dědictví pro sebe a pro svou morálně pochybnou manželku, to je námět jako z reálného života. Tato základní kostra příběhu by se mohla ve skutečném světě dokonce opravdu i stát, jen pohádkové řešení problému už by bylo větší raritou.
Hlavní hrdina byl moc sympatický, správný ochránce a hrdina pro ty, kteří se chtějí zasnít, je to hezky popsaný příkladný princ na bílém koni.
Oceňuji i snahu trochu nás vtáhnout do doby, atmosféry a dobově alespoň trochu popsat dům, prostředí (kromě té uvěřitelnější zápletky kolem egoistického jednání příbuzných). Příběh se opravdu trochu vleče a ze začátku je tam zbytečně moc jmen, převládají ovšem pozitivní pocity.
Knihu jsem navíc dostala darem a tak děkuji za toto gesto, za dobrou vůli jedné paní, která chtěla udělat radost někomu druhému.