Hrozny hněvu přehled

John Steinbeck

Rozsáhlý sociální román zobrazuje život amerických zbídačelých farmářů z Oklahomy, putujících v době hospodářské krize 30. let za výdělkem. Farmáři, kterým banky vyvlastnily půdu a vyhnaly je z jejich domovů, se vydávají na tragickou pouť za prací do Kalifornie. Dílo je označováno za jeden z největších sociálních románů 20. století. Grafická úprava: Oldřich Menhart... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 1941 , ELK - Evropský literární klub
Originální název: The Grapes of Wrath, 1939

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrozny hněvu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Petrrr
08.11.2025

V důchodu jsem se na stará kolena pustil do klasik, které mě zatím minuly. Chtěl jsem se pustit i do slavných Hroznů hněvu, ale bohužel z toho sešlo. Překlad Vladimíra Procházky je podle recenzí výborný, ale já jsem to z jednoho důvodu nedal. Překladatel použil k překladu podkrkonošské nářečí a mě to prostě neskutečně rušilo, protože jsem z Podkrkonoší. Budu muset najít jiný překlad.

všech 217 komentářů

Související novinky - Hrozny hněvu (0)

Nadešel úsvit, ale nikoli den. Na šedém nebi se objevilo rudé slunce, matný rudý kotouč, který vydával trochu světla, cosi jako soumrak; a když se hlásil den, šero přecházelo opět v temnotu a vítr skučel a kvílel nad polehlou kukuřicí.

Ocenění knihy (2)

1940 - Pulitzerova cena (Beletrie)
1939 - National Book Award (Fiction)

Kniha Hrozny hněvu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 880x
v Mé knihovně768x
v Chystám se číst1 096x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: