Podivná svatba na Lichnici přehled

Vlastimil Vondruška

Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zadní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich velitelé Smil z Lichtemburka a Vok z Rožmberka jsou nervózní. Záhy poté pozve Smil Oldřicha na svůj hrad Lichnice, kde se má konat svatba jeho druhorozeného syna. Když Oldřich na hrad dorazí, uvědomí si, že něco není v pořádku. Jako svatební hosté tu jsou všichni, se kterými se nedávno ocitl v obležení. Ani příprava svatby neprobíhá klidně, neboť dojde k prudké hádce mezi snoubenci. Oldřich z Chlumu to rozmrzele sleduje, ale než stačí pochopit, co se vlastně děje, dojde k první vraždě.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Tato historická detektivka od Vondrušky zaujala čtenáře svou čtivostí a napínavým dějem. Mnozí chválí autorův styl a schopnost vtáhnout do příběhu. I když se objevují názory na slabší zápletku, většina čtenářů si příběh užila. Postavy, jako Oldřich a Ota, jsou oblíbené a jejich interakce přinášejí humor a napětí. Někteří čtenáři však vyjadřují nespokojenost s historickými nesrovnalostmi a jednoduchostí příběhu. Celkově se kniha těší pozitivnímu hodnocení a očekávání dalších dílů série. Více v komentářích.

Komu by se kniha Podivná svatba na Lichnici mohla líbit?

• Fanoušci historických detektivek
  • Čtenáři, kteří hledají oddechové čtení
  • Milovníci středověkých příběhů
  • Ti, kdo ocení humor a napětí v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná svatba na Lichnici. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lady Greystoke
31.12.2025

Jedna z knih pana Vondrušky, u kterých mě moc pobavila jména postav. Ale tak to tehdy prostě bylo. Častalov z Frýdlantu nebo Ojíř z Lomnice a spol opravdu existovali.

všech 84 komentářů

Související novinky - Podivná svatba na Lichnici (0)

Kniha Podivná svatba na Lichnici v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně244x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi