Podivná svatba na Lichnici přehled
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zadní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich velitelé Smil z Lichtemburka a Vok z Rožmberka jsou nervózní. Záhy poté pozve Smil Oldřicha na svůj hrad Lichnice, kde se má konat svatba jeho druhorozeného syna. Když Oldřich na hrad dorazí, uvědomí si, že něco není v pořádku. Jako svatební hosté tu jsou všichni, se kterými se nedávno ocitl v obležení. Ani příprava svatby neprobíhá klidně, neboť dojde k prudké hádce mezi snoubenci. Oldřich z Chlumu to rozmrzele sleduje, ale než stačí pochopit, co se vlastně děje, dojde k první vraždě.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Tato historická detektivka od Vondrušky zaujala čtenáře svou čtivostí a napínavým dějem. Mnozí chválí autorův styl a schopnost vtáhnout do příběhu. I když se objevují názory na slabší zápletku, většina čtenářů si příběh užila. Postavy, jako Oldřich a Ota, jsou oblíbené a jejich interakce přinášejí humor a napětí. Někteří čtenáři však vyjadřují nespokojenost s historickými nesrovnalostmi a jednoduchostí příběhu. Celkově se kniha těší pozitivnímu hodnocení a očekávání dalších dílů série. Více v komentářích.
Komu by se kniha Podivná svatba na Lichnici mohla líbit?
- Fanoušci historických detektivek
- Čtenáři, kteří hledají oddechové čtení
- Milovníci středověkých příběhů
- Ti, kdo ocení humor a napětí v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná svatba na Lichnici. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 84 komentářůSouvisející novinky - Podivná svatba na Lichnici (0)
Kniha Podivná svatba na Lichnici v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 964x |
| ve Čtenářské výzvě | 57x |
| v Doporučených | 34x |
| v Mé knihovně | 244x |
| v Chystám se číst | 57x |
| v Chci si koupit | 14x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
detektivní a krimi romány aristokracie, šlechta středověk 13. století zrada intriky sňatky, svatby bitvy historické detektivky české detektivky a krimiVlastimil Vondruška také napsal(a)
| 2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
| 2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
| 2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
| 2019 | Falknovská huť |
| 2002 | Dýka s hadem |

89 %
77 %

Jedna z knih pana Vondrušky, u kterých mě moc pobavila jména postav. Ale tak to tehdy prostě bylo. Častalov z Frýdlantu nebo Ojíř z Lomnice a spol opravdu existovali.