Houbový mužíček přehled

Miloš Kadlec

MUDr. Miloš Kadlec (1950) je profesí lékař, ale v civilním životě také táta a dědeček. Pohádky z lesa původně vyprávěl své dcerce a jejím kamarádům v létě na chatě, o řadu let později je rádi poslouchali jeho vnuci. Klouzek, bedla, hadovka, hořčák, hříbek, helmovka… Všechny vymyslel a vytvořil Houbový mužíček. Nevěříte? V knížce se to dozvíte. Čtěte, nebo ještě lépe, ať vám krátké příběhy přečtou rodiče. Jsou úsměvné a vlídné, pohladí před spaním, rozveselí i za deštivého dne. A potom v lese choďte tiše a mějte oči dokořán – možná potkáte Šišáka, zahlédnete Pařezníka, anebo dostanete pusu od Jahodové panenky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Houbový mužíček. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Briv
04.01.2026

* Milujeme podzim, spadané listí a chození na houby. Snažím se vybírat nám domů knihy i podle ročních období. Číst Houbového mužíčka, po tom co se vrátíte domu s košíkem plným hub a pak je večer čistíte a sušíte bylo skvělé. Hned jsme druhý den v lese na vše koukali trošku jiným pohledem a pohádky jsme si promítali do našeho lesa.
Je to moc milé, čtení pro děti a pokud máte rádi houby, tak vás bude obzvlášť bavit.

všech 4 komentářů

Související novinky - Houbový mužíček (0)

Kniha Houbový mužíček v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně5x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi