Horory s TGM přehled
Jan Studnička
Dokázal by dobrý voják Švejk vzdorovat hrozivým mimozemským bohům? Jak by vypadala zombie epidemie uprostřed karlovarského festivalu? Co zmasakrovalo jednotku československých legionářů uprostřed Vysokých Tater? Jak si poradí Československá lidová armáda se sestřeleným UFO objektem? A dokáže Karel Čapek včas vyřešit sérii záhadných úmrtí dřív než dojde k dalšímu? Každá ze čtrnácti povídek této knihy se hrdě hlásí k jiné hororové či komediální tradici. Čeká vás divoká jízda od Dickense přes Kinga až po Šimka s Grossmannem, ale všechny příběhy mají společné dvě věci: lásku k českým reáliím a obsesi strašidelnými historkami. Komik a publicista Jan Studnička střídá styly jako vražedné zbraně, jazyk špinavější než zákopy první světové a humor černější než esesácká uniforma.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Horory s TGM. Přihlašte se a napište ho.

Povídky jsou vždycky ošidné a vždy je kvalita nevyrovnaná. V této knize je počet nadprůměrných povídek vysoký. Naopak průměrné povídky jsou v menšině. Podprůměrné s ev podstatě nevyskytují, což mi přijde super. Nejlepší je za mě bezesporu povídka o legionářích v Tatrách. Nejslabší je bohužel poslední povídka s Čapkem a Boušem. Za mě se kniha jako celek povedla.

Celou knihu jsem (nekecám) předčítala manželovi během toho, co vařil, dostal ji k Vánocům a dnes jsme to dolouskali - ano, manžel hodně vaří.
Měla bych k tomu pár věcí - proč tam není jediná ženská hrdinka? Během čtení a měnění hlasů mi znatelně zhrubl hlas, ty asi 3 ženské, které v celé knize mluví, to nezachránily.
Kde byl korektor? Těch překlepů a nedoklepů, věřím, že kdyby si to před tiskem někdo ještě jednou přečetl, nebudu se při čtení tak zasekávat. Pokud tam korektor byl, ať vrátí prachy.
Kde je slibovaný sex? Málo.
Ale co musím ocenit je veliká různorodost jednotlivých povídek a nejvíc si vážím doslovů, které mi daly vhled do krajiny mně zcela neznámé, toto není má běžná literatura, k vaření ovšem zcela vhodné a slušné čtyři hvězdy si jistě zaslouží.
Kniha Horory s TGM v seznamech
v Mé knihovně | 14x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Kniha obsahuje 14 povídek... horory mám ráda, ale bohužel mi tahle kniha absolutně nesedla...