Hodinář přehled
Případy Lincolna Rhyma série
Za mrazivé prosincové noci, kdy na černé obloze nad New Yorkem září úplněk, jsou brutálně zavražděni dva lidé. Jejich trýznivou smrt doprovází cynická pachatelova vizitka: hodinky s ciferníkem ve tvaru měsíce, které odtikávají poslední minuty života obětí. Vyšetřování se ujímá Lincoln Rhyme se svým týmem. Na dopadení šíleného „Hodináře“ má jen několik hodin, poněvadž pachatel dal jasně najevo, že další útok je otázkou striktně vymezeného času. Rhyme ví, že vraha je nutné brát v tomto ohledu vážně, protože právě posedlost časem ho nutí plánovat příští masakry s přesností jemného hodinového strojku. Lincoln postupně zjišťuje, že Hodinář možná není jen šílenec oddávající se vražednému běsnění, nýbrž mnohem úskočnější zločinec, než si kdo dokázal představit. V souboji dvou geniálních mozků čeká na čtenáře více zápletek a nečekaných zvratů než v předchozích Deaverových knihách – a také střetnutí s nejděsivějším a nejuhrančivějším zločincem, jakého kdy tento autor stvořil.... celý text
Originální název: The Cold Moon, 2006
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Hodinář" od Jefferyho Deavera pokračuje v tradici napínavých thrillerů. Příběh se zaměřuje na vyšetřování sériových vražd, které provází nečekané zvraty. Někteří čtenáři považují děj za překombinovaný, ale jiní oceňují jeho komplexnost. Postavy, jako Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová, zůstávají oblíbené a přinášejí do příběhu dynamiku. Více v komentářích.
Komu by se kniha Hodinář mohla líbit?
- Fanoušci napínavých detektivních příběhů
- Čtenáři, kteří mají rádi zvraty v ději
- Milovníci série s Lincolnem Rhyme
- Ti, kteří ocení psychologické prvky v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodinář. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 190 komentářůSouvisející novinky - Hodinář (1)
Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
02.06.2024
Kniha Hodinář v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 2 189x |
| ve Čtenářské výzvě | 199x |
| v Doporučených | 94x |
| v Mé knihovně | 646x |
| v Chystám se číst | 306x |
| v Chci si koupit | 71x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vraždy americká literatura sérioví vrazi plánovití, inteligentní vrazi detektivní drsná škola kriminální thrillery americké rományJeffery Deaver také napsal(a)
| 2014 | Sběratel kůží |
| 1999 | Tanečník |
| 2016 | Sběratel kostí |
| 2019 | Hra na nikdy |
| 2000 | Prázdné křeslo |

86 %

Před pár minutami jsem dočetl sedmý díl této vynikající série. A že to byl díl pořádně hutný nejen váhou a počtem stránek, ale také dějem. Znovu, jako už několikrát v předchozích dílech, jsem byl překvapený, jak se to v knize vše několikrát zvrtlo a úplně se změnil směr vyšetřování, podezřelí, motiv i prostředí. Inu Jeffery Deaver je mistrem zvratů, kliček, úhybných manévrů a změn.
Ani v tomto dílu autor nešetřil podrobnými popisy práce mé oblíbené dvojice, ať už v kanceláři u přístrojů a tabule s důkazy, tak i v terénu při obhlížení míst činu, či sledování podezřelých a pachatelů. Geniální stratég a analytik Lincoln a jeho ruce, nohy, oči a mozek v terénu Amélie jsou dvojice, která se výborně doplňuje.
K dalším spolupracovníkům detektivovi Lonu Sellittovi a ošetřovateli Thomovi tentokrát opět přibude i starý známý policista - zelenáč Ron Pulaski a také Kathryn Danceová, která výborně ovládá kinezickou analýzu a je k vyšetřování přizvána. Svými schopnostmi výrazně přispívá k posunům ve vyšetřování a výborně doplňuje analytické mistrovství Lincolna a Améliiny schopnosti v terénu.
Během čtení jsem si několikrát myslel, že vše je vyřešeno a bude následovat jen zakončení. No nemohl jsem se více mýlit. Hodinář připravil scénář, který měl několik vrstev a pořádně vyšetřovatelům zamotal hlavy. To, že by to ve skutečnosti asi tak dobře nedopadalo a že obětí tentokrát nebylo zase tak moc, mi nevadí.
Asi jsem nekritický fanoušek této série a proto se už těším na další díl. Snad se zase brzy potkám se všemi oblíbenými postavami a dozvím se spoustu nových zajímavých postupů a popisů.