Hodina mrtvých očí přehled

Harry Thürk

Román Hodina mrtvých očí, který autor vydal v roce 1957, mu přinesl mezinárodní úspěch. Má částečně autobiografický charakter a zabývá se narůstajícím procesem deziluze, kterým procházela značná část mladých Němců na konci druhé světové války. Ti byli vychováni v prostředí jednoznačně prezentované totalitní ideologie, která jim vštěpovala pocit výjimečnosti a nadřazenosti nad ostatními národy.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 1966 , Naše vojsko
Originální název: Die Stunde der toten Augen, 1959

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Hodina mŕtvych očí" vyvolává silné emoce a zamyšlení o nesmyslnosti války. Čtenáři oceňují realistické ztvárnění postav a jejich psychologii. Mnozí se ztotožňují s osudy vojáků, kteří procházejí ztrátou iluzí a morálními dilematy. Někteří čtenáři však vnímají knihu jako propagandu, což ovlivňuje jejich celkový dojem. Přesto je příběh považován za významný a důležitý pro pochopení válečné reality. Více v komentářích.

Komu by se kniha Hodina mrtvých očí mohla líbit?

• Čtenáři hledající realistické válečné příběhy
  • Milovníci psychologických románů
  • Ti, kdo se zajímají o historické události
  • Fanoušci protiválečné literatury
  • Čtenáři, kteří ocení silné emocionální prožitky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodina mrtvých očí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Prateri
20.12.2025

Nedočetla jsem. Stačilo mi pár listů.

. . . pochopil, co to je být vojákem. znamenalo to zvlášť podřadné místo v čeledi "člověk".

všech 78 komentářů

Související novinky - Hodina mrtvých očí (0)

Kniha Hodina mrtvých očí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně243x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi