Historie 20. století: Konflikty, technologie a rokenrol přehled

Jeremy Black

Kniha Historie 20. století jednoho z předních světových historiků Jeremyho Blacka přináší ambiciózní a současně přehledné a bohatě ilustrované dějiny světa ve 20. století. Zachycuje události, postavy, ideologie, kulturní proměny a dramatickou politiku této bouřlivé doby, od světových válek přes traumata dekolonizace až po technologické triumfy vesmírných závodů. Historik ve svém poutavém vyprávění zkoumá natolik různorodá témata, jako je ruská bolševická revoluce, Velká hospodářská krize, studená válka, globalizace, klimatické změny a zrod internetu. S oblibou do výkladu zahrnuje poznatky z oblasti demografie, životního prostředí, kultury a technologií, stejně jako známé politické sváry, a přináší tak nový pohled na toto nejdůležitější téma. V knize najdete pozoruhodné mapy, ilustrace i fotografie, které s mimořádnou přehledností přibližují klíčové události 20. století.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Historie 20. století: Konflikty, technologie a rokenrol. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

PFP
04.01.2026

Hledala jsem "stručný přehled" toho co se dělo ve 20. století, především pro svého náctiletého syna. Požadavek byl - maximální objetivnost (tj. žádné post-kolonialistické sebemrskačství, žádné výrazné ohnutí interpretace na levo nebo na pravo), zahrnutí i "zbytku" světa, dostatečná svižnost a čtivost a zajímavá fotodokumentace, mapy a rozumný počet stránek.

A tahle knížka splnila veškerá očekávání. Nehraje si na hlubokou studii všeho, prostě dává ucelený přehled hlavních událostí, toho co k nim vedlo a toho co po nich následovalo v turbulentním 20. století.

Osobně jsem se na ni podívala také s chutí. Určitě bych ji doporučila komukoliv, kdo se o historii začíná zajímat (a nechce se nechat umlátit tuny textu) - bez ohledu na věk. Pak, když člověka zaujme nějaké období/téma, už může sáhnout po něčem, co jde více do hloubky.

Základem je opravdu neočekávat od knihy plné velkých fotografí a s cca 250 stránkami něco víc.

všech 4 komentářů

Související novinky - Historie 20. století: Konflikty, technologie a rokenrol (0)

Kniha Historie 20. století: Konflikty, technologie a rokenrol v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně11x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi