HHhH přehled

Laurent Binet

Je květen 1942 a výsadkáři Jozef Gabčík a Jan Kubiš se připravují na cíl operace Anthropoid: zabít Reinharda Heydricha, zastupujícího říšského protektora Protektorátu Čechy a Morava, „pražského kata“ a „blonďatou bestii“. Druhého nejvyššího muže v hierarchii SS provází šeptem pronášená tajemná zkratka HHhH: Himmlers Hirn heißt Heydrich – Himmlerův mozek se jmenuje Heydrich. Ne nadarmo – Heydrich totiž patří k hlavním organizátorům židovského holocaustu neboli Endlösungu... Strhující prvotina francouzského spisovatele Laurenta Bineta, který dlouho pobýval na Slovensku a v Česku, barvitě vykresluje okolnosti „nejodvážnějšího protinacistického činu v dějinách druhé světové války“ a novátorsky v něm zkoumá vztah mezi realitou a fikcí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2010 , Argo
Originální název: HHhH, 2010

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha, která se zabývá operací Anthropoid, nabízí unikátní pohled na historické události. Autor se nebojí experimentovat se stylem psaní. Vytváří osobní úvahy a zpochybňuje fakta, což některé čtenáře zaujalo, jiné však odradilo. Příběh je protkán emocemi a osobními vzpomínkami, což přispívá k jeho hloubce. Čtenáři oceňují autorovu vášeň pro téma a jeho schopnost spojit fikci s historií. Kniha vyvolává silné reakce a názory, což svědčí o jejím dopadu na publikum. Více v komentářích.

Komu by se kniha HHhH mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři hledající hlubší pohled na historii
  • Fanoušci literatury, která zpochybňuje fakta
  • Ti, kdo ocení osobní příběhy autorů
  • Čtenáři, kteří se zajímají o českou historii

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize HHhH. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Malverina
dnes

Binet skvěle zpracoval příběh o operaci Antropoid, o Heydrichiádě a Heyidrichovi. Moc se mi líbila i forma, jakou byl příběh napsaný.

všech 132 komentářů

Související novinky - HHhH (0)

Kniha HHhH v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně199x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi