Herec Antonín Novotný - První filmový milovník, který zmoudřel přehled
Znají jej všichni skuteční fandové českého filmu. Mladý, elegantní, víc než pohledný, výjimečný a zjevně inteligentní Antonín Novotný, filmový milovník minimálně evropského formátu, za sebou zanechal věru nesmazatelnou stopu. Není divu. Na jeho velké a významné role v „Katakombách“, „Třech vejcích do skla“, „Před maturitou“ i v ostatních čtyřiadvaceti celovečerních filmech nelze jen tak zapomenout. Přitom jeho kariéra trvala pouhých jedenáct let - od roku 1931 do léta 1941. Proč tenkrát doopravdy odešel od filmu? Proč tak snadno zahodil svou jinak jen těžko srovnatelnou kariéru? Co všechno bylo a co se stalo s umělcem a člověkem Antonínem Novotným? Tato kniha velmi podrobně a s velkou pečlivosti odpovídá na tyto ale i další otázky, týkající se filmového nebe spojené s Antonínem Novotným. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Herec Antonín Novotný - První filmový milovník, který zmoudřel. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 8 komentářůSouvisející novinky - Herec Antonín Novotný - První filmový milovník, který zmoudřel (0)
Kniha Herec Antonín Novotný - První filmový milovník, který zmoudřel v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 12x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Doporučených | 1x |
| v Mé knihovně | 8x |
| v Chystám se číst | 3x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Václav Junek také napsal(a)
| 2012 | Herec Antonín Novotný - První filmový milovník, který zmoudřel |

79 %
40 %
90 %
Herec Antonín Novotný - První filmový milovník, který zmoudřel

Kniha o herci, která je vlastně o všem jiném, než o onom herci. Už dlouho mě nic tak nezklamalo, jako tahle knížka. Jak už tady v pár komentářích zaznělo, v knize je spousta odboček, povšechných vyprávění o různých místech, událostech v předválečném filmu atd., nicméně o herci samotném je tam informací tak na jednu stranu časopisu. Jen na prvních čtyřiceti stranách je několikrát v různých obměnách fráze, že se "konečně dostáváme k jádru příběhu" a stejně se k příběhu nikdy nedostaneme. A autor to asi moc dobře věděl, když spoustu času věnuje obhajování těchto odboček a slibování "jádra pudla".
Koho opravdu zajímá život herce Antonína Novotného, ať si na tuto knihu nechá zajít chuť. Nedozví se nic.